6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Damızlıklar kurayla dağıtıldı

Çankırı’da 63 adet damızlık koyun ve keçi dağıtıldı.

Hayvan pazarındaki dağıtım törenine Vali Vahdettin Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Halil Tekin, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ömer Çendek, Çankırı Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Susam ve çiftçiler katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Çankırı Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Susam “1980’li yıllarda 1 kişiye 3 koyun düşerken günümüzde 3 kişiye 1 koyun düşüyor. Hayvanların sayısı azaldığı için et fiyatları yükselmiş dış ülkelere eğilim artmıştı. Bunu gören hükümetimiz 8 yıldır yaptığı çalışmalarla epey yol kat etmiştir ve yavaş yavaş bu sıkıntıdan kurtuluyoruz” dedi.

Çankırı’da ruhsatlı hayvan pazarı olmamasının en büyük eksiklik olduğunu dile getiren Susam, bu sorunun sadece Çankırı’nın deağil, Türkiye’nin sorunu olduğunun altını çizdi. Susam, 81 ilin sadece 57’sinde ruhsatlı hayvan pazarı bulunduğunu kaydetti. Dağıtımı yapılan koyun ve keçilerin Akkaraman cinsi olduğunu belirten Susam, hayvanlar hakkında kısa bilgiler verdi.

Kura usulü ile yapılan dağıtım töreninde torbadan ilk çekilişi Çankırı Valisi Vahdettin Özcan yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2012 Perşembe 15:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?