6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Dev bayrak için Guinness'e başvuru

Çankırı Belediyesi 2 bin 400 metrekare ile dünyanın en büyük asılı bayrağı unvanını alabilmek amacıyla Guinness Rekorlar kitabına girebilmek için resmi başvuruda bulundu.

Çankırı Kalesi ile Kırklar Mevkii arasına çelik halatlarla asılan ve orijinal bayrak kumaşına yaptırılan 40x60 metre ebatlarındaki dev Türk Bayrağı, yaklaşık 1 ton ağırlığında olup Çankırı'da milli bayramlarda ve şehit töreni gibi özel günlerde göndere çekiliyor. Traktörle getirilen Türk Bayrağı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince çelik halatlar ve çelik halkalar yardımıyla asılıyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, dünyanın en büyük asılı bayrağını özel günlerde Çankırı semalarına gururla çektiklerini belirterek, "Şanlı bayrağımızı Guinness Rekorlar kitabına sokabilmek için öncelikle Prof. Dr. Orhan Kural hocamızla görüştük ve resmi müracaatımızı yaptık. Yaklaşık 45 gün içerisinde konuyla ilgili cevabı alacağız. Çankırı semalarında dalgalanan dev Türk Bayrağı'nı rekorlar kitabına sokarak halkımızla birlikte bu gururu yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 09:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak tekin IP: 88.231.238.xxx Tarih : 24.06.2008 02:26:19

Bencede çok büyük bir bayrak ama bayrak sürekli zarar görüyor rüzgarda...(BAşKaNıM) Biz damlamca çocuğuyuz.