3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Devlet Bakanı Aydın Çankırı'da

DEVLET BAKANI AYDIN ÇANKIRI'DA

AK Parti Çankırı İl Danışma Kurulu toplantısına katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ''Türkiye 13 Eylül'de daha şeffaf bir ülke olacak'' dedi.

100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıya Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Nurettin Akman, Suat Kınıklıoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Başkanı İdris Şahin ve partililer katıldı.

Türkiye'nin kültürel değerlerini koruyarak çağdaşlaşma adına önemli yol kat ettiğini ifade eden Aydın, ''Biz köklü geçmişimizle batılılaşma adına önemli yol kat ettik. Kültürel özelliklerimizi koruyarak, çağdaşlaşma için büyük adımlar attık'' dedi.

AK Parti iktidarı ile birçok şeyin değiştiğini belirten Aydın, şunları söyledi: "Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Bizim dönemimizde ekonomiden siyasete kadar bir çok şey değişti, ilerledi. Avrupa'da nereye gitsek Tayyip Erdoğan diyorlar. AB Türkiye ilişkileri aynı değil. Hem Avrupa hem de komşularımızla ilişkilerimizi düzelttik. Ekonomide de hiçbir şey eskisi gibi değil. Türkiye G- 20 ülkeleri arasında. Müteahhitlikte dünyada 2. sıradayız. Bütün zorluklara, dünyada devam eden krize rağmen Türkiye'de kalkınma büyük bir hızla devam ediyor. Sıkıntılar yok mu var elbette, ama bu sıkıntıların 5 - 10 yıl gibi kısa sürede halledilecek sıkıntılar değil. Türkiye en az bir 30 yıl 8 yılda çalışıldığı gibi çalışılırsa sorunlarını halledebilir."

13 Eylül de her şeyin daha farklı olacağını ifade eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu Anayasa ihtilal anayasası. Biz, hukuku demokratikleştireceğiz. Türkiye, 13 Eylül de daha şeffaf bir ülke olacak. 13 Eylül'den sonra yöneticiler daha fazla hesap verecek konuma gelecek. Açık bir toplum olma yolunda ilerleyeceğiz. Yargı bir üst yargıya hesap verebilecek konuma getirilecek. Açıklıktan korkmamak gerekir, kurumların önü ne kadar açıksa o kadar demokratik olacaktır. Vatandaş kendisiyle ilgili tutulan dosyaları özel bilgileri öğrenebilecek. Bunlar nerede neden kullanılıyor bilebilecek.''

Türk halkının demokrasi sorununun olmadığını dile getiren Aydın, ''Öncelikle kurumların demokratikleşmesi gerekiyor. Bizim halkımızın demokrasi ile bir sorunu yok. Türk halkı demokratiktir. Herkesi adam yerine koyan bir hukuk anlayışı oluşturacağız. Çünkü hukuk birlik ve beraberliğimizi sağlar. Biz birlik ve beraberliğimizi sağlayacak bir hukuk anlayışı istiyoruz. Başka hiçbir şey istemiyoruz. Bunu kendimiz için değil Türk Milleti için istiyoruz. Biz, milleti millet yapan tüm değerlere sahibiz. Bunu bilmeyenler farklılıklarımızı büyütüyorlar'' dedi.

12 Eylül'ün önemli olduğunu dile getiren Bakan Aydın, ''12 Eylül de çok önemli bir hendek atlayacağız. Ondan sonra önümüz açık olacak. Milletimiz ne karar verirse başımızın üstüne, biz milletimizin verdiği her karara razıyız" ifadelerini kullandı.

DEVLET BAKANI AYDIN ÇANKIRI'DA
DEVLET BAKANI AYDIN ÇANKIRI'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 18:03:02
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 18:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?