7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Devlet Hastanesi, teknik olarak yenileniyor

Birçok tıbbi cihazların yanı sıra laboratuar ve personel açısından da desteklenen hastane, gelecek için umut veriyor. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan hastane Başhekim Yardımcısı Dr. İbrahim Coşkuner, öncelikle tam otomasyona ağırlık verdiklerini söyledi.

Bilgi-işlem ve faturalama servisinin yeniden yapılandırıldığını, hasta kayıt, taburcu ve tüm kayıtları kontrol altına aldıklarını, hasta giriş işlemlerinin yapıldığı disklerin yeniden düzenlendiğini kaydeden Coşkuner, "Bir hafta sonra kart baskı makinemiz hizmete girecektir. Her hastamıza bir tanıtım kartı vereceğiz. Böylece kayıt ve tanıma işlemleri 3 saniye içinde yapılabilecek" diye konuştu.

Tam otomasyonla hastane gelirlerinde büyük bir artışın olduğunu, bunun paralelinde birer adet otoklav, röntgen, diş röntgen, steril alet poşetleme, bronskopi ve İVP cihazları, 3 adet yenidoğan küvezi, 2 adet KBB koltuğu, ventilatörler, 2 adet diş üniti gibi birçok imkanın Çankırılılar’ın hizmetine sunulduğunu belirten Dr. İbrahim Coşkuner, hasta bekleme koltukları, muayene masaları, hekim koltuk ve masaları, hasta yatak ve nevresimleri gibi birçok mefruşatın tamamen veya kısmen yenilendiğini kaydetti.

ÇANKIRI (İHA) -
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 10:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?