6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Devlet Tiyatroları 'Her Yerde'

Yaz sezonunda "Hiçbir Yeri Unutmadık" sloganı ile Türkiye'nin her yerine tiyatroyu taşımayı hedefleyen Devlet Tiyatroları, 12 bölgesinden 29 değişik oyunuyla, 81 il, 196 ilçe ve 10 köye, turne düzenleyecek.

Devlet Tiyatrolarının yaz turnesi programına göre, Sivas Devlet Tiyatrosu, "Oyunun Adı Külkedisi" ile 28 Mayıs'ta Kangal'da, "72.Koğuş" adlı oyunla da Polatlı, Sivrihisar, Eskişehir, Kütahya, Tavşanlı, Emet, Gediz, Uşak, Banaz, Dumlupınar, Afyon, Bayat, Emirdağ ve Bolvadin'de olacak.

Konya Devlet Tiyatrosu, "Midas'ın Kulakları" ile Konya, Ordu, Giresun, Bulancak ve Akçaabat'ı ziyaret edecek. "Pusuda - Öç" Van, Edremit, Başkale, Yüksekova, Hakkari, Şırnak, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Mardin, Ömerli, Midyat ve Diyarbakır'da sahne alacak.


Antalya Devlet Tiyatrosu, "Kamyon" adlı oyunu, Alanya, Gazipaşa, Anamur Silifke, Erdemli, Mersin, Tarsus, Adana, İskenderun, Kırıkhan, Hatay, Reyhanlı, Kilis, İslahiye ve Gaziantep'te sahneye koyacak.


Trabzon Devlet Tiyatrosu, Tren-Vagon Projesi kapsamında, "Düğün Ya Da Davul" adlı oyunla Yerköy, Kayseri, Karaözü, Sivas, Malatya, Elazığ, Muş, Tatvan illerinin garlarında izleyiciyle buluşacak. Tiyatro, "Deli Dumrul" oyunuyla ise, Antalya, Kemer, Kumluca, Burdur, Kaş, Isparta ve Elmalı'da olacak.


Van Devlet Tiyatrosu, Kırklareli, Edirne, Babaeski, Pehlivanköy, Uzunköprü, İpsala, Keşan, Tekirdağ ve Çorlu'da "Kırkından Sonra" adlı oyunuyla izleyenlerin karşısına çıkacak.


Erzurum Devlet Tiyatrosu, "Kafkas Tebeşir Dairesi"yle, Bergama, Soma, Karaağaç, Akhisar, Gördes, Demirci, Köprübaşı, Salihli, Turgutlu ve Manisa'da sahne alacak. "Tehlikeli Saplantı"yı ise Gebze, Kocaeli, Gölcük, Karamürsel, Yalova, Orhangazi, Gemlik ve Karasu'da sahneleyecek.


İzmir Devlet Tiyatrosu, Kahta Viranşehir, Siverek, Elbistan, Afşin, Göksun Kahramanmaraş ve Osmaniye'ye "Misafir" olacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu, "Tek Kişilik Şehir" ile Bursa, Balıkesir, Manyas, Gönen, Çan, Çanakkale, Gelibolu, Eceabat, Gökçeada, Ezine, Ayvalık, Altınoluk, Edremit, Burhaniye ve Susurluk'a konuk olacak. "Yunus Dürür Benim Adım" adlı oyun, Yozgat, Sorgun, Boğazlıyan, Bünyan, Kayseri, Develi, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş, Kırşehir, Kaman'da sahne alacak. "Selanikten Anıtkabir'e", Amasya, Zile, Turhal, Tokat, Niksar, Reşadiye, Koyuluhisar, Şebinkarahisar, Suşehri'ne gidecek. "Kanlı Nigar", Çeşme, Seferihisar, Kuşadası, Söke, Milas, Bodrum, Muğla, Datça, Marmaris, Köyceğiz, Dalaman, Fethiye, Acıpayam, Denizli, Nazilli, Aydın ve Kırıkkale'ye turne yapacak. "Pinti Hamit" Erzurum, Bayburt, Kelkit, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Perşembe, Fatsa, Ünye, Çarşamba, Samsun, Merzifon'a, "Kayıplar", Çorum, Merzifon, Havza, Samsun, Bafra, Gerze, Sinop, Ayancık, Abana, İnebolu, Küre, Kastamonu, Tosya, Osmancık'ta sahne alacak. Kırıkkale'ye ise "Küçük Bir Mucize", "Köşebaşı", "Şahane Düğün" adlı oyunlar konuk olacak.


İstanbul Devlet Tiyatrosu, "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü"yle Karadeniz illeri ile Kars, Sarıkamış, Iğdır, Doğubeyazıt ve Ağrı'da sahne alacak.


Bursa Devlet Tiyatrosu, "Deli Bayramı" adlı oyunuyla Erzincan Tunceli, Karakoçan Bingöl, Solhan, Muş Güloymak, Tatvan, Bitlis, Siirt, Kurtalan, Batman, Bismil, ve Diyarbakır'da olacak.


Adana Devlet Tiyatrosu, "Derya Gülü" adlı oyunu, Pozantı, Ululkışla, Konya-Ereğli, Karaman, Çumra, Konya, Akşehir, Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Ermenek, Taşucu, Karataş ve Yumurtalık'ta sahneleyecek.


Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, "Yedi Kocalı Hürmüz" ile Kızılcahamam'da, Gerede'de, Bolu'da, Düzce'de, Akçakoca'da, Karadeniz-Ereğli'de, Zonguldak'ta, Çaycuma'da, Bartın'da, Amasra'da, Devrek'te, Karabük'te, Eskipazar'da, Kurşunlu'da, Ilgaz'da, Çankırı'da sanatseverlerle buluşacak. 

ANKA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 09:15:04
Güncelleme :5 Haziran 2008 Perşembe 09:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?