6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Deyzi göreve başladı

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde 2 ay önce göreve başlayan arama kurtarma köpeği Deyzi, itfaiyecilerle birlikte Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ı ziyaret etti.

İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci itfaiye erleriyle birlikte Çankırı Valisini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çankırı Valisi Özcan, Çankırı'nın birinci derece deprem bölgesinde olduğunu ifade ederek, Çankırı'da Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bulunması gerektiğini kaydederek, ''Bu konuda bugüne kadar hiç bir şey yapılmamış, Çankırı gibi deprem bölgelerinde mutlaka AKOM bulunmalı. Belediye Başkanımızla konuştuk ama ne hikmetse şuana kadar bir sonuç alamadık. Basın mensupları bu konuda belediyeyi ve bizi sıkıştırmalı'' dedi.

Vali Özcan, ''Yüzme bilmeyen adamlar Sivil Savunma Memuru olarak görev yapıyor. böyle iş olmaz arkadaşlar. Bu işleri bir düzene koyacağız'' diye konuştu.
Deyzi isimli arama kurtarma köpeğinin Çankırı itfaiyesinde görev yapmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Özcan, ''Arama kurtarma köpeğine ihtiyacımız vardı. Sevindirici bir gelişme'' ifadelerini kullandı.  İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, Deyzi isimli arama kurtarma köpeğinin Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye müdürlüğünden 2 ay önce alındığını söyleyerek, ''Deyzi, arama kurtarma konusunda uzman. 18 aylık'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2012 Pazartesi 18:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?