8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

Din görevlilerine konferans

Çankırı Müftülüğü tarafından din görevlilerinde verimliliği artırma konulu bir konferans düzenlendi

Çankırı Müftülüğü'nce din hizmetleri çalışmalarında verimliliğin artırılması, görevlilerin moral ve motivasyonunun yükseltilmesi amacıyla konferans düzenlendi. Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Çankırı Müftüsü Yalçın Topçu ve din hizmetinde görev yapanlar katıldı.

Konferans Osman Uslu'nun Kur'an okumasıyla başladı. Ardından Çankırı İbrik Pazarı Camii'nden emekli olan ve emekliliği öncesinde İlahiyat Ön Lisans diploması alan Kasım Ceylan'a Prof. Dr. Görmez tarafından hediye verildi. Prof. Dr. Görmez, ''Yalçın Topçu hocamız moral ve motivasyon vermek için bu toplantıların önemli olduğunu söyledi. Ben de moral ve motivasyonla toplantıya başlayacağım. Kasım Ceylan hocamız iki mutluluğu birlikte yaşıyor. Emekli oldu ve ön lisans diploması aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı açık üniversite gibi bir kurum. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışan ve açık üniversite okuyan sayısı 40 binin üzerinde. Çalışırken 2 yıllık üniversite okuyan üyemizin sayısı oldukça fazla. Hocamız 'ilmin yaşı olmaz' dedi. 'Beşikten mezara kadar ilim tahsili yapın' dedi ve bunu yaptı. Bundan sonraki hizmet hayatında hocamıza üstün başarılar diliyorum.'' şeklinde konuştu.

Din hizmetlerinde emekliliğin olmayacağını söyleyen Prof. Dr. Görmez, din görevlisinin ömrünün sonuna kadar bu hizmetlerine devam edeceğini dile getirdi. Bir din görevlisinin çocuğunun Çankırı'da Öğrenci Seçme Sınavında Sözel 1 Puan türünde birinci olması nedeniyle çeşitli hediyeler verildi.

Din hizmetlerinde moral ve motivasyonun önemli olduğuna dikkat çeken Çankırı Müftüsü Yalçın Topçu, ''Bizim bu hizmetimizde amacımız merkez ile taşrayı buluşturmanın yanında insan fıtratında bulunan durağanlığı kaldırmaktır. Bunu da ortadan kaldırmak için, farklı bir ses, farklı bir suret ve farklı bir mekanda bu toplantıyı yapıyoruz. Hocamızdan alacağımız bilgilerle inşallah bu durağanlığı ortadan kaldıracağız. Bu toplantı üyelerimizin de moral ve motivasyonu için önemli olacak'' diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 16:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?