8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

Domuz gribi Çankırı'da

DOMUZ GRİBİ ÇANKIRI'DA

Çankırı'da domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan 3 kişinin gönderilen kan örneklerinde H1N1 virüsüne rastlandığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç, Çankırı Devlet Hastanesi'nde yatan 6 hastadan alınan örneklerin H1N1 virüsü şüphesi ile Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi laboratuvarına gönderildiğini açıkladı. İlgili kurumdan gelen raporda 3 kişinin testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi. Hastanede tedavi gören 3 hastanın genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Sağlık Müdürü Dr. Karakoç yaptığı açıklamada, ''Tüm dünyayı ve ülkemizi hızla saran H1N1 Pandemik İnflüenza virüsü diğer şehirlerde olduğu gibi İlimizde de görülmeye başlamıştır'' dedi.

Hastanede yatan 6 şüpheliden alınan örneklerin test için Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi laboratuvarına gönderildiğini belirten Karakoç, "Bugüne kadar Çankırı Devlet Hastanesi'nde 6 hasta yatarak tedavi görmüş olup bunlardan sonucu pozitif gelen hasta sayımız 3'tür. Bugün itibariyle 3 hastamız taburcu olmuştur. Test sonuçları pozitif çıkan 3 hastamız hastanede yatmaktadır'' şeklinde konuştu.

Hastanede tedavi gören 3 hastanın genel durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Sağlık Müdürlüğü olarak her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Karakoç, ''Aşılama Pazartesi itibariyle başlamış olup, sağlık personeli ve hacı adaylarından başlayarak aşılama yapılacaktır. Daha sonra diğer risk grupları da aşılamaya alınacaktır. Şu anda ilimizde yaklaşık bin 500 doz aşı bulunuyor'' diye konuştu.

Hastalık şüphesi bulunan vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Sağlık Müdürü Karakoç, "Gribal enfeksiyon belirtisi olan vatandaşlarımızın, toplu yerlerde mümkün olduğu kadar az bulunması, hastalığın başkalarına yayılmasını önleyecektir. Bu vatandaşlarımızın bağışıklık sistemini güçlü tutabilmek için meyve ve sebzelerden bol beslenmesi ve bol su tüketmeleri gerekmektedir'' ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 14:57:04
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 22:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?