8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

E-80 hattını kucaklamak için aday

Çankırı Barosu Başkanı Av. İdris Şahin, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında 18 Temmuz'da yapılacak İl Kongresi'nde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Şahin, seçimlere kendi başkanlığında tek liste halinde girileceğini söyledi.

Toplantıya Baro Başkanı İdris Şahin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz, eski İl Başkanı Erdal Yıldız, partili bazı ilçe Belediye Başkanları, partinin ilçe başkanları ve bazı partililer katıldı. Toplantıda başkan adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Şahin, Genel Merkez'e bazı isimlerin gittiğini bu isimler arasında kendi isminin ön plana çıktığını ifade ederek, "Kongre öncesi şu anki başkanımız Mustafa Selci aday olmayacağını açıkladı. Erdal Yıldız arkadaşımızla bizim ismimiz çıktı. Yapılan değerlendirme sonucunda benim ismim ön plana çıktı. Benim başkanlığımda tek liste halinde seçimlere gireceğiz. AK Parti Teşkilatı demokratik bir şekilde değerlendirmede bulunarak tek liste halinde seçimlerin yapılmasına karar verdi. Seçimlere daha üç gün var. Yeni listeler de çıkabilir. Bu demokrasinin yapısında var. Ama şu anda tek liste halinde seçimlerin yapılacağı görünüyor. Erdal Yıldız ile birlikte Başbakan'a çıktık. O gün Başbakan'ın karşısına çıkan sadece ikimizdik, gerekli değerlendirmeyi Başbakanımız yaptı. Kararı ise yönetimimiz verdi. Demokratik bir ortamda karar verildi. AK Parti'de her şey demokratiktir. Demokrasi dışı hiçbir şey olmaz'' dedi.

Kendisinin baro başkanı olduğu hatırlatılan Avukat Şahin, Türkiye'de hem baro başkanlığı hem de il başkanlığı yapan iki kişinin olduğunu belirterek, ''Seçilirsek benimle birlikte üç kişi olacak. İki görevime de devam edeceğim. Barodaki gerekli kişilerle görüştüm. Baro yönetimindeki arkadaşlarımdan onay alarak bu işe girdim. İki görevimi de başarı ile yerine getireceğime inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Başkan olduktan sona Çankırı'da çok şeyi değiştireceğini dile getiren Şahin, Çankırı'nın iktisadi gelişimi için elinden geleni yapacağını ifade ederek, ''Durmak için değil, çalışmak için tekrar başkan adaylığımı koydum. Çankırı'nın ekonomik kalkınmışlığını istiyoruz. Gönlümüzden geçen, bu memleketin nüfusunu 100 binin üzerine çıkarmak. Yapacağımız çalışmaları hepiniz göreceksiniz. Çankırı'da AK Parti'nin alternatifi olmadığı ortaya çıkacak. Burada gördüğünüz bu ekiple oylar yüzde 20 artırılacak. Partimizin E-80 hattının tamamını kucaklayıp buraları kazanması sağlanacak'' diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 08:11:03
Güncelleme :16 Temmuz 2009 Perşembe 08:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?