5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Eğitimde ilk kura

2005 yılı atama döneminde Çankırı’ya atanan 20 sınıf öğretmeninin görev yerleri kura ile belirlendi. Yeni öğretmenler, 21 Şubat 2005 pazartesi günü yeni görev yerlerinde göreve başlayacaklar.

Eğitim Hizmetleri Merkezi ve ASO Müdürlüğü toplantı salonundaki kura çekim töreninde konuşan Çankırı Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek, öğretmenlerin toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak her tür inanış ve düşünceye gereken saygıyı gösteren olgunlukta olmaları gerektiğine işaret ederek şunları söyledi:

"Öğretmen, mesleki açıdan kendini sürekli yenileyen ve farklı olandan özel bir haz duymalıdır. Toplumu geliştiren şeyin bilgi ve ötekine saygı duymak olduğunu bilmelidir. Soru veya sorunları daima seçenekleriyle izah edilebilmeli ya da işaret etmelisiniz. Bilgi toplumunda bilginin gerçek sermaye ve zenginlik yaratan başlıca kaynak olduğunu bilmelisiniz. Öğretmenler kişilik özelliklerine göre, yardımsever, paylaşımcı, hoşgörülü, sabırlı, kolaylaştıran, yol gösterici, özgüven, geliştirici, motive ideci, ilham verici, müşfik ve merhametli, kararlı, tutarlı, sorumluluk sahibi, adaletli ve hakkaniyetli, kendisi toplum ve eşya ile barışık olmak gibi vasıflara sahip olmalıdır."

Konuşmaların ardından ilk kura çekimini Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek yaptı. İlk çekilişte Hacer Gemici’nin görev yeri Kızılırmak İlçesi Bostancı Köyü İlköğretim Okulu çıktı. Daha sonra her öğretmen adayı kendi görev yapacağı yeri kura ile belirledi. Kura çekimi sonunda yeni atanan öğretmenlere ilköğretim müfettişleri tarafından seminer verildi. Çankırı’ya ilköğretim okulu öğretmenleri dışında atanan 46 branş ve meslek öğretmeni de ihtiyaç olan yerlere görevlendirildi. Yeni atanan öğretmenler 21 Şubat 2005 pazartesi günü yeni görev yerlerinde göreve başlayacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 15:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?