7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Emniyet teşkilatına taze kan

ÇANKIRI POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ 7. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde öğrenimlerini tamamlayan 222 öğrencinin diploma ve yemin töreni yapıldı.

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Spor Salonu'nda yapılan 7. Dönem Mezuniyet Töreni'ne katılan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, 6 aylık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencileri kutladı.

Vali Uzun, polislik mesleğinin kutsal ve bir o kadar da zor olduğunu ifade ederek, göreve başlayacak öğrencilere başarılar diledi. Ankara Polis Koleji Müdürü Ahmet Kaya da emniyet teşkilatının büyük bir kurum olduğunu belirterek, ''Mezun olan arkadaşlarımıza teşkilata hoş geldiniz diyoruz'' diye konuştu.

Birçok fakülteden mezun olarak, polis meslek eğitim merkezlerinde polis olmak için eğitim alan polis adaylarının eğitim ve deneyimleri ile çok farklı olduklarını kaydeden Kaya, ''Bugüne kadar Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nden yaklaşık 19 bin 500 polis adayı mezun oldu. Görev yaptıkları yerlerde emniyet müdürlerimiz hepsinden memnun'' dedi.

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Arslan Şimşek de iyi bir eğitimle polis adayları yetiştirdiklerini kaydetti. Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 7. dönem birincisi Bünyamin Demir ise ülkeye hizmet amacıyla Türk milletinin gururu olan emniyet teşkilatına katılmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Bünyamin Demir, yaş kütüğüne okul brövesini çaktı. Okulu dereceyle bitiren ilk 10 mezuna protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Yemin töreninin ardından, tören geçişi düzenlendi.

Törene, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ve eşi, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Kemal Esengin, Ağır Ceza Reisi İsmail Sezgin, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Ankara Polis Koleji Müdürü Ahmet Kaya, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, AK Parti Çankırı İl Başkanı İdris Şahin, çeşitli kuruluşların yetkilileri ve polis adaylarının yakınları katıldı.

ÇANKIRI POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ 7. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 15:38:03
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 15:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kemal Özdemir IP: 88.249.6.xxx Tarih : 30.01.2010 16:54:42

Tek Dileğim Buydu Ama