3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Emniyetten dolandırıcı uyarısı!

ÇANKIRI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KONTÖR DOLANDIRICILARINA KARŞI UYARDI

Türkiye genelinde meydana gelen kontör dolandırıcılıklarına karşı Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kontör satışı yapan bayilere yönelik olarak yapılan bilgilendirme toplantısı Çankırı Polisevi'nde gerçekleştirildi. Çankırı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Selçuk Atak, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Cengiz Akar, Polis merkezi Amiri İsmail Sağlam, Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Murat Düzgün kontör dolandırıcılarının seçtiği yöntemler hakkında bilgiler verdi.

Asayiş Şube Müdürü Selçuk Atak, kontör dolandırıcılığının ülke genelinde yaygınlaştığına dikkat çekerek Çankırı'da bugüne kadar 30'a yakın kontör dolandırıcılığı olayının meydana geldiğini söyledi.

Karşılarında profesyonel bir dolandırıcılık şebekesi olduğunu dile getiren Atak, güvenlik güçleri olarak bunların peşinde olduklarını belirtti. Bu süreçte insanların dolandırıcıların tuzağına düşerek dolandırılmalarını istemediklerini dile getiren Atak, "Özellikle kontör satan yerlerdeki arkadaştan bir ricamız var. Birinin normalin üzerinde sizden kontör talep ettiğini fark ettiğinizde durumu emniyete bildirin, biz gereken müdahaleyi yapacağız''

Dolandırıcıların her geçen gün yeni senaryolarla vatandaşları aradığını ifade eden Atak, özellikle polis olduğunu, hakim olduğunu, asker oluğunu söyleyen kişilerin telefonla arayarak kontör istediklerini söyledi ve bu konuda vatandaşların uyanık davranmaları gerektiğine dikkat çekti.

Kontör dolandırıcıları tarafından dolandırılanlardan biri olan öğretmen Mehmet Nuri Bilgiç, başına gelenleri anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 14:41:03
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 22:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?