5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Evlerde kimse kalmadı

Güneydoğu’daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınamak amacıyla biraraya gelen sivil toplum örgütleri ile Çankırı Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği "Bayrağa Saygı" mitingine, binlerce Çankırılı katıldı.

Kucaklama Taşı’ndan Anıt Alanı’na yürüyerek gelen kortej, "Bayrağa uzanan eller kırılsın" sloganları eşliğinde tepkilerini dile getirdi. Korteje katılanların hemen hepsinin elinde bayrak olması dikkat çekti. Çankırı Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatice Naycı yaptığı konuşmada, bayrağa yapılan saldırıyı şiddetle kınarken, Belediye Başkanız İrfan Dinç, "Türk milleti şan ve şerefle dolu tarihinde, iyi ve kötü günler görmüş, sayısız zaferlerin yanında ihanetleri de yaşamıştır. Ancak hiçbir zaman kendi vatanında, sözde vatandaşları tarafından yapılan böyle bir alçaklıkla karşılaşmamıştır" dedi.

Bu durumun izah edilemeyeceğini ve mazur görülemeyeceğini dost düşman herkesin bilmesi gerektiğine dikkat çeken Dinç, "Şanlı bayrağımız sahipsiz değildir. 90 yıl önce Çanakkale’de bunu bütün cihana ispatlayan aziz milletimiz, bundan sonra da denemek isteyenlere gereken cevabı verir" dedi. Dinç, "Dinlediğimiz, terennüm ettiğimiz şarkılar, yazdığımız şiirler, bulunduğumuz meclisler, attığımız adımlar, hissettiğimiz duygular, soluduğumuz hava, her şey ama her şey tek ve namus bildiğimiz bayrak içindir" açıklamasında bulundu.
Miting olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 12:58:29
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 14:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?