7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Fen Fakültesi basına tanıtıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, ''Üniversite olarak açacağımız kurslarla birçok vatandaşımızı meslek sahibi yapacağız'' dedi.

Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Fen Edebiyat Fakültesi'nin binasını basın mensuplarına tanıtarak, üniversite hakkında bilgi verdi. Karatekin Üniversitesi'nin yüzde 80 büyüme oranına ulaştığını dile getiren Rektör Savaş, üniversiteye iki bina daha tahsis edildiğinde 2 yıl içerisinde öğrenci sayısını 10 bine yükseltebileceğini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul binasını Fen Edebiyat Fakültesi'ne uygun hale getirmek için tadilat çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Rektör Savaş, Eylül ayına kadar tadilat çalışmalarını tamamlayacaklarını, bu yıl Fen Edebiyat Fakültesi'nin 480 öğrenci alacağını ifade etti.

Üniversitenin çok hızlı büyümesine rağmen şehrin o kadar hızlı büyümediğine dikkat çeken Rektör Savaş, üniversitenin büyüme oranının şehri de büyümeye zorlayacağını dile getirerek, ''Üniversitemiz çok hızlı büyüyor. Çankırı da üniversiteden etkilenerek büyümeye başlayacak. Üniversite olarak birçok projemiz var. Bu projeler sayesinde halk üniversite ile iç içe olacak. AB projelerine başvurduk. Bu projeler sayesinde Çankırı'ya yaklaşık 50 milyon TL para gelecek. Bu parayı sosyal faaliyetlerde değerlendireceğiz. Açacağımız kurslarla vatandaşlarımızı eğitip onlara sertifikalar vereceğiz. Bu sayede birçok vatandaşımız meslek sahibi olacak. Özellikle kadınlara yönelik kurslar açarak onların meslek edinmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 13:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?