3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Fırtına minareyi yıktı!

ÇANKIRI'DA FIRTINA MİNAREYİ YIKTI

Çankırı'da etkili olan fırtına bir minarenin yıkılmasına neden oldu.

Çankırı'ya bağlı Çivi köyünde ikindi ezanı okunduğu sırada minare caminin üzerine yıkıldı.

Camide fazla cemaatin olmaması nedeniyle facianın eşiğinden dönüldü. Görgü tanıklarından köy bekçisi Mustafa Susam, ikindi namazını kılmak için camiye geldikleri sırada bir anda fırtına çıktığını belirterek, ''İkindi namazını kılmak için toplu olarak camiye geliyorduk. Bir anda şiddetli bir fırtına çıktı ve biz cami avlusunun kapısını açtığımız sırada minare caminin üzerine devrildi'' dedi.

Minarenin önce kubbelerin üzerine düşerek 4 kubbeye zarar verdiğini anlatan bekçi Susam, minarenin molozlarının ise caminin giriş kapısı ve bahçesine dağıldığını ifade etti. Minarenin devrildiği sırada cami içerisinde köy imamı ve bir cemaatin bulunduğunu dile getiren Susam, ''Biz camiye girmeden birkaç saniye önce minarenin devrilmesi büyük bir faciayı önledi. Ezanın okunduğu sırada camide imam ile birlikte bir kişi daha vardı. Minarenin devrilmesinin ardından ikisi de kapanan cami kapısındaki

molozların arasından dışarı çıktılar'' dedi.

Köye gelerek minaresi yıkılan camide incelemelerde bulunan Vali Şemsettin Uzun, köylülerle geçmiş olsun dileklerini ileterek olay hakkında bilgi aldı. Vali Uzun, ''Kontrolsüz bir şekilde minareler yapılıyor. Bu konuda dikkatli olup, bu işi ehil kişilere yaptırmalısınız. Ayrıca minareler yapılırken caminin mimari yapısı da göz önünde bulundurulmalıdır'' diye konuştu.

Gerekli tedbirler alınana kadar camiye kimsenin girmemesi için uyarıda bulunan Vali Uzun, ''Biz gerekli tedbirleri alıp üzerimize düşenleri yapacağız. Köy halkı olarak gerekli tedbirler alınana kadar camiye girmeyin. Köyün diğer camisinde ibadetinizi yapın'' diye konuştu.

ÇANKIRI'DA FIRTINA MİNAREYİ YIKTI
ÇANKIRI'DA FIRTINA MİNAREYİ YIKTI
ÇANKIRI'DA FIRTINA MİNAREYİ YIKTI
ÇANKIRI'DA FIRTINA MİNAREYİ YIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 19:25:02
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 23:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?