5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Geceyarısı tatbikat!

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin, gece gerçekleştirdiği yangın tatbikatındaki görüntüler, gerçeğini aratmadı.

Saatler 02.00'yi gösterdiğinde yapılan bir ihbarla itfaiyenin alarm zili çaldı ve itfaiye erleri yataklarından fırlayıp, kıyafetlerini giydi, techizatlarını alıp bir dakika içinde araçlarına yöneldi. Buğday Pazarı Mahallesi Kayısı Sokak'ta bir evin yandığı şeklinde ihbar geldikten bir dakika sonra, iffaiyeciler, 3 ekip halinde yangın mahalline hareket etti.

Bu sırada kent merkezinde, kullanılmayan ve yıkılması planlanan iki katlı bir bina, vardiyada olmayan itfaiyeciler tarafından ateşe verilerek, personelin merkezden çıkış ve yangına müdahale hızı kontrol edildi. İhbar edilen bölgeye kestirme yoldan ulaşan itfaiye ekipleri, yangına 3 dakika 29 saniyede yangına müdahalede bulunmaya başladı. Ekipler, kısa sürede söndürmeyi başardı. Merkeze dönen ekipler, yangının bir tatbikat olduğunu burada öğrendi.

İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci tatbikatın başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirterek, "Amacımız, ekibimizin yangın mahalline ne kadar sürede ulaşacağını kontrol etmekti. Arkadaşlarımız 3 dakika 29 saniyede yangın mahalline ulaşmayı başardılar. Bu bizim istediğimiz süre sınırları içerisinde" diye konuştu. Mahallelerindeki yangını tatbikat olduğunu farketmeden söndürülmesini meraklı gözlerle izlediler.

...
Yayın Tarihi : 6 Mart 2013 Çarşamba 18:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?