6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Gençler internet evine kavuştu

Belediyemiz ile İl Türk Telekom Müdürlüğü işbirliğinde Belediye Gençlik Merkezi binasında kurulan "İnternet Evi" görkemli bir törenle hizmete açıldı.

İnternet evi açılış törenine Vali Ali Haydar Öner, Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, Belediye Başkanımız İrfan Dinç, İl Türk Telekom Müdürü Hüseyin Yıldız, Türk Telekom yetkilileri, kurum daire müdürleri, gençlik meclisi üyesi genç ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Açılış öncesinde Belediyemiz Gençlik Meclisi Karma Halk Oyunları ekibi, yöresel halk oyunlarından kısa bir gösteri yaptılar.

İl Türk Telekom Müdürü Hüseyin Yıldız açılışta yaptığı açıklamada, Türk Telekom´un içinde bulunduğumuz çağın sunduğu teknolijileri istenilen hizmetleri sunduğunu belirterek, "Türk telekom hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan ulusal hedeflerden uluslar arası hedeflere yönelen dünya pazarında rekabet edebilecek güç ve bilgi birikimine sahip dünyadaki bir şirket konumuna sahiptir. " dedi.

Hüseyin Yıldız ayrıca, Türk Telekom´un eğitime katkı sağlayan özellikle de ülkemizde bilgisayar okur yazarlığının ve internet kullanımını arttırmaya yönelik projelere desteğe devam edeceğini de söyledi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanımız İrfan Dinç, göreve geldikleri günden bu yana ilimizde yeni alanlar açmak suretiyle belediyecilik anlayışına farklı bir boyut getirdiklerini ifade ederek " Gençlik Meclisimiz bu açmış olduğumuz çığırlardan bir tanesidir. Çankırı belediyesi Gençlik Meclisi yapmış olduğu aktevite ve çalışmalarla ilimizdeki gençler için bir lokomatif görevi üstlendiğini düşünüyorum. Gençlik Meclisimiz yaklaşık 250 üyesi ile bir çok alkışladığımız takdir ettiğimiz akteviteler yapmakta. Gençlik merkezimiz üç yıldır gençlerimize hizmet vermektedir. Merkezimizde Kick-Boks ve Taekwondo kurslarımız devam etmekte olup, yaklaşık 300 gencimiz bu kurslardan istifade etmektedir. Bu gençlerimizin arasından Dünya ve Türkiye Şampiyonları çıkardık. İnşallah gençlerimizin bu başarıları devam edecek. Sonuçta bu başarılar ilimizin, kentimizin tanıtımına önemli katkılar sağlıyor. Yine Gençlik Meclisimizin Avrupa Birliği projeleri devam ediyor. Bunlardan Sözlü Tarih Treni projesini gerçekleştirdik. İki projemiz daha kabul edildi. Bu projelerimizde 100 gencimiz görev almakta. Türk Telekom ile işbirliği yapmak suretiyle bilgisayarlarımız ve teknik danışmanlık Türk Telekom´dan yerimiz ise Çankırı Belediyesinden olmak üzere 20 bilgisayarlık internet evini hizmete açıyoruz. İnternet evleri mutlaka kontrol edilmesi gereken yerler. Bu anlamda gençlik Merkezinde gençlerimizin daha kontrollü ve sağlıklı ortamlarda internet ortamından yararlanmaları hususunda bir hizmeti sunmuş oluyoruz." diye konuştu.

Çankırı Milletvekili Nurettin Akman ise konuşmasında, İnternetin geçmişte bir hayal olduğunu ve bu hayalin bugün gerçekleştiğini söyledi. Akman Türk Telekom´un özelleştirildikten sonra eğitim alanında çok önemli katkılar sağladığını belirterek, bu faydalı hizmetlerden dolayı Çankırı Belediyesine ve Türk Telekom´a teşekkür etti.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner ise konuşmasında, internet evlerinin yurt çapında yaygınlaştığını ve internet evlerinin bilgiye ulaşmanın en kestirme yolu olduğunu belitti.

Çankırı Belediyesinin Çocuk, Geçlik, Kadın Meclisleri ve kent Konseyi oluşumlarıyla Belediye yaşamına halkı katan bir süreci başarı ile tamamladığını belirten Vali Ali Haydar Öner " yakın zamanlarda belediyecilik kaldırım yapmaktan, kanalizasyon döşemekten, içme suyu getirmekten, Ruhsat vermekten ve harç almaktan ibaretti. Belediyeciliğin bundan farklı olduğu daha iyi algılanıyor, anlaşılıyor. Çankırı Belediyesi de bu konuda üzerine düşeni günün gereklerine uygun şekilde yapıyor. İlçelerimiz de de internet evleri açıyoruz. Bilgiye ulaşmanın sadece büyük merkezlerde değil kırsal alanlarda da gerekli olduğuna inanıyoruz. Ulaştırma bakanlığımız özelliklede sayın bakanımız fahri başağamız Binali Yıldırım döneminde çok önemli atılımlar gerçekleştirildi. Okullarımız Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlığımız işbirliğinde bilgisayarlarla donatıldı. En ücra yerleşim alanlarımız köylerimiz mezralarımız koblosuz internet imkanlarının gelişmesiyle bu imkana kavuştu." dedi.

Konuşmaların ardından internet evin açılışı yapılarak gezildi.

Çankırı Belediyesi
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 08:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?