3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Gözyaşları arasında yıkım!

ÇANKIRI'DA ÇAY BAHÇESİ YIKIMI

Çankırı Belediyesi meclis kararı doğrultusunda şehir merkezinde bulunan bir çay bahçesi yıktırıldı. Yıkım sırasında işletme sahibinin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Çankırı Belediyesi tarafından yaklaşık 20 yıl önce Hamdi Yorgancı'ya kiraya verilen çay bahçesi belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda geçtiğimiz haftalarda boşaltıldı. Belediye ekipleri bugün çay bahçesine giderek yıkım kararını tebliğ etti. Tebliğin ardından ekiplerce yıkım gerçekleştirildi. Yıkım sırasında işletmeci Hamdi Yorgancı'nın akrabaları sinir krizi geçirdiler.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Yıkımlar tamamen hukukidir. Kendileri ile defalarca görüşmemize rağmen sonuç alamadık. Hukuk yoluyla yıkımları gerçekleştiriyoruz" dedi.

Tatlı Çay boyunca gerçekleştirmeyi hedefledikleri bir proje olduğunu söyleyen Başkan Dinç, projenin bir kısmının geçtiğimiz yıllarda hayata geçirildiğini ifade ederek, "Projenin tamamlanması için çay kenarında bulunan yapıların yıkılması gerekiyordu. Çay kenarına daha güzel şeyler yapılacak" diye konuştu.

Yıkım öncesi kiracı Hamdi Yorulmaz ile görüştüklerini dile getiren Dinç, "Kendilerini mağdur etmeyeceğimizi ifade ettik. Başka yer önerdik. Makul öneriler sunduk, ama kabul etmediler. Biz de sonunda hukuk yoluna başvurduk. Hukukun bize tanıdığı sınırlar çerçevesinde yıkım gerçekleşti''şeklinde konuştu.

ÇANKIRI'DA ÇAY BAHÇESİ YIKIMI
ÇANKIRI'DA ÇAY BAHÇESİ YIKIMI
ÇANKIRI'DA ÇAY BAHÇESİ YIKIMI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 16:55:03
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 17:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?