4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Haşere ile mücadele başladı

Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz aylarında vatandaşların sıkıntı çekmemeleri için bataklıklarda ilaçlama ve haşere ile mücadele çalışmalarına başladı. 

Yaz aylarında sinek ve haşerat nedeniyle hastalıklarla karşı karşıya bulunan vatandaşların bilimsel metotlarla ve bilinçli ilaçlama ile sineksiz ve haşeratsız bir yaz geçirmeleri amacıyla başlatılan ilaçlama çalışmaları, larva ve uçkun mücadelesi olmak üzere iki dönemi kapsıyor. Hazırlanan program dahilince ekipler, araç üstü pülverizatör ve sırt pompaları ile larva mücadelesini hızlı bir tempoda sürdürüyor. Çankırı sınırları dahilindeki tüm üreme alanları, su birikintileri, dere yatakları, ahırlar, çöp alanlarının doğaya ve insanlara zararsız larvasitler ile program dahilinde ilaçlanacağı kaydedildi. 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, çevreye ve halk sağlığına önem veren bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "3 yıldır haşere ile mücadelede etkin bir çalışma yapıyoruz. Tamamen bilimsel verilerle kentin tamamını kapsayan programlı bir çalışma ile halkımızın yaz dönemini rahat ve sağlıklı bir şekilde geçirmelerini hedefliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2007 Pazar 16:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?