8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

Hava kirliliğiyle mücadeleye sertifika

Çankırı Belediyesi hava kirliliği ile mücadele konusunda yaptığı çalışmalar neticesinde eğitime tabi tuttuğu 451 ateşçiye sertifika verdi.

Sertifika dağıtım töreninde bir konuşma yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, hava kirliliği ile mücadele konusunda yaptıkları çalışmaları detaylı bir şekilde açıkladı.

Göreve geldikleri günden bugüne kadar konunun üzerinde ciddiyetle durduklarını kaydeden Dinç, "Hava kirliliği ile mücadele konusunda mahalli çevre kurulunun aldığı tedbirleri harfiyen uygulamakta kararlıyız. Bundan dönüş yoktur. Birimizin yaptığı hatanın cezasını hepimiz çekiyoruz. Alınan tedbirler daha temiz hava solumamız içindir. Daha sağlıklı, daha temiz bir çevre ve daha uygar bir kent için hepimize görev düşüyor. Sorumluluklarımızdan sorumsuzlukla kurtulamayız" diye konuştu.

Alınan tedbirler sonucunda gelinen nokta hakkında da bilgi veren Dinç, "Apartman depolarında geçen yıldan kalan kalitesiz kömürün olması hedeflediğimiz başarıyı elde etmemizi bu yıl için intikaya uğratmaktadır. Genel olarak yaptığımız tespitlerde hava kirliliğiyle mücadelede başarı sağladığımız görülmektedir. Ancak bu yeterli değildir. Hava kirliliğine kesin çözüm doğalgazdır. Bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Bir iki yıl içinde Çankırı doğalgaz kullanmaya başlayacaktır" müjdesini de verdi.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, 17 Haziran’da Çankırı’ya göreve gelirken, hava kirliliği konusunda ciddi sıkıntıların olduğu konusunda kendisine bilgi verildiğini ve bugün itibariyle hava kirliliğinde büyük sorunların yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Öner, "Bir yıl önce bugünkü tabloyu kaç kişi tahmin edebiliyordu, bilemiyorum. Ama önlem alınınca, bunun eğitimi verilince, denetimi yapılınca ve yaptırımı uygulanınca bugünkü tablo olabiliyor. En önemlisi bu konudaki kararlılıktır. Kararlılık olunca, el ele verince, hava kalitesinin bozulması dahil, bütün olumsuz unsurlar aşılabiliyor" dedi. Çalışmalarda işbirliğinin önemi üzerinde duran Öner, "Bugün ulaştığımız sonuç kıvanç vericidir. Hava kalitesinin iyi olması, dünya standartlarında saptanan kirliliğin altında olması yaşam standardı bakımından iyi" dedi.

Ölçümlerde zaman zaman yapılan hilelere değinen Öner, "İstatistik öğretmenim üç türlü yalan var, derdi. Yalan, kuyruklu yalan, istatistiği yalan. Bizde istatistiği yalana başvurmuşuz ve hile-i şer’iyye demişiz. Şer’iyyenin hilesi olmaz. Hile-i şer’iyye yapan sahtekardır. Ancak kendisini aldatır" diye konuştu. Yakıtlarla ilgili sinevizyon gösteri ve konuşmalardan sonra sertifika dağıtımı gerçekleşti.

ÇANKIRI (İHA) -
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 12:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?