7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Hayrete düşüren yıkım!

Çankırı'da yıkılan betonarme fabrika, faciaya yol açıyordu.

Türkiye'deki en eski betonarme un fabrikalarından biri olan Çankırı'daki un fabrikası, günler süren uğraşlar sonunda yerle bir oldu.Cumhuriyet Mahallesi'nde kurulduğu sokağa ismini ‘Fabrika Sokak’ olarak veren ve zamanında şehir dışına kurulan fabrika, zamanla kentin büyümesi ile şehrin ortasında kaldı ve arsa değeri hızla yükseldi. Fabrikanın 1980'li yılların sonunda el değiştirmesinin ardından üretim bir süre daha devam etti ve ikinci sahibi Hamit Tekin'in ölümünden sonra fabrikada üretim durdu.

Hissedarlarının anlaşamaması nedeniyle fabrikanın yıkılmasına karar verildi ve fabrika alanına iş merkezi yapılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 15 gün önce 15 metre yüksekliğindeki fabrikanın yıkım çalışmaları başladı.

Dönemin şartlarına göre oldukça sağlam yapıldığı gözlenen fabrika binasının yıkımı yıkımcı firmaya zor anlar yaşattı. Çevresindeki apartmanların güvenliği nedeniyle çok titiz yürütülen çalışmalar sonunda tamamlandı ve çevredekilerin korkulu bakışları arasında bina yerle bir edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 09:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?