7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Hırsızlık çetesine büyük darbe

Çankırı polisi tarafından hırsızlık şebekesine yönelik yapılan operasyonda 17 kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen malzemeler kamyonla emniyet müdürlüğüne taşındı.

Çankırı Emniyet Müdürlüğü'nün Ankara Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa Afyon, Tokat, Yozgat, Ankara ve Çankırı'da düzenlenen 5 ayrı operasyonda "örgüt kurmak, üye olarak yardım ve yataklık yapmak ve hırsızlık yapmak'' suçlarından 17 kişi gözaltına alındı.

12 ili kapsayan operasyonda 71 faili meçhul olayın aydınlatıldığı öğrenildi. Zanlıların ev işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen malzemeler kamyonla taşınırken, Çankırı'ya getirilen malzemelerin arasında en çok dikkati samuray kılıcı çekti.

Çankırı'da 16 Ocak 2009 tarihinde 4 ayrı iş yerinde plaka hırsızlığı ve yankesicilik olaylarının meydana gelmesi üzerine Çankırı Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Plaka hırsızlığı ve yankesicilik olaylarının ardından elde ettiği bulgular doğrultusunda soruşturmayı genişleten Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan operasyonlarda İ.B. ile K.G. isimli şahısları Tokat'ta, A.K. İle T.U. isimli şahısları Yozgat'ta, M.K. isimli şahsı ise Afyonkarahisar'da gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların verdiği ifadeler doğrultusunda Çankırı Emniyet Müdürlüğü ile Ankara Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda 12 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar dün akşam saatlerinde Çankırı'ya getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra sorgu için Çankırı Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 adet otomatik av tüfeği, 17 adet av tüfeği fişeği, 1 adet tabanca, 22 adet dolu fişek, 1 adet kuru sıkı tabanca şarjörü, 2 adet kılıç, 2 adet metal kama, 1 adet sustalı bıçak, 5 adet çeşitli markalarda uydu cihazı, 19 adet değişik markalarda erkek kol saati, 33 adet bayan kol saati, 1 adet telsiz telefon, çok miktarda kuaför malzemesi (saç boyası, jöle, saç bakım losyonu, şampuan), 5 adet televizyon, 1 adet monitör, 1 adet laptop, 19 adet cep telefonu, 9 adet çeşitli markalarda dijital fotoğraf makinesi, 430 adet fotoğraf film, 6 adet çeşitli markalarda DVD ve VCD oynatıcı cihaz , , 1 adet anfi, 5 adet ses sistemi, 1 adet takviye konsolu, 1 adet tost makinesi,
3 adet halı, 1 adet saç kurutma makinesi, 4 adet tornavida, 1 pense, 4 adet TV ve uydu kumandası, 5 adet telefon şarj cihazı, 3 adet oto telefon şarj cihazı, 3 top kumaş, 51 adet gömlek-tişört-pantolon, 1 adet kapı açmak için kullanılan demir çekiç ucu ve tahtası, 1 adet ısıtıcı, 1 adet el süpürgesi, 2 adet matkap ve muhtelif uçları, 18 adet çeşitli isimlere ait senet, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, poşet içerisinde bir miktar esrar maddesi ve kağıdı, 5 adet koyu renkli kar maskesi, 3 adet el telsizi, 1 adet sahte sürücü belgesi, 4 adet çeşitli markalarda oto teybi, 1 adet müzik seti, 1 adet mutfak robotu, 2 adet müzik setine ait hoparlör, 1 adet ekmek kızartma makinesi, 2 adet saç şekillendiricisi, 12 adet kemer, 2 adet mikser, 1 adet tost makinesi, 3 parça altın görünümlü sarı renkli metal burma bilezik parçası, 1 adet epilasyon makinesi, 1 adet spiral makinesi, 1 adet set üstü ocak, 4 adet oto kolonu, 1 adet set halinde ütü, 1 adet sunta kesme aleti, 2 adet klima plastiği, 1 adet mikrofon, 1 adet telsiz şarj cihazı, 1 adet el hızar makinesi ele geçirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 18:33:21
Güncelleme :25 Temmuz 2009 Cumartesi 18:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?