3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

'Hızlı' fabrikaya temel

ÇANKIRI'DA HIZLI TREN MAKAS FABRİKASI TEMELİ ATILDI

TCDD, Kardemir ve Voestalpine ortaklığında kurulan Çankırı Makas Fabrikasının temel atma törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Türk milletinin geleceği darbelerle mi belirlenecek yoksa millet iradesi ile mi belirlenecek? Elbette ki millet iradesi ile belirlenecek" dedi.

Türkiye Avusturya ortaklığı ile önemli bir tesisin temelinin atıldığını ifade eden Binali Yıldırım, kurulacak fabrikanın mevcut makas fabrikasının gücüne güç katacağını söyledi.

AK Parti hükümeti döneminde ulaşım konusunda yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Amacımız insanlarımızın insanlık onuruna yakışır bir şekilde, çağdaş uygarlık seviyesine erişmiş ülkelerin insanları gibi ihtiyacı olan her türlü hizmeti ayağına getirmek, insanımızın yüzünü güldürmektir, yaşamını kolaylaştırmaktır. Bunun için çabalıyoruz. Bunun için çalışıyoruz'' diye konuştu.

'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışı ile hizmet ettiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, Türkiye'de devleti yücelten bir anlayıştan, milletin hizmet aldığı bir anlayışa geçildiğini söyledi. Anayasa değişikliğinin de bu anlayışla yapıldığını dile getiren Yıldırım, ''Bu anayasa değişikliği ile millet, 72 milyon vatan evladı devlet karşısında daha güçlü hale geliyor. Yönetenlere hangi konumda, hangi mevkide olursa olsun hesap verme zorunluluğu geliyor. Hesap vermeyen hiç kimse olmayacak. Devletin imkanlarını kullanan, vatandaştan toplanan vergileri çarçur eden, oraya buraya savuranlardan hesap sorulacak bir değişiklik yapıyoruz. Devletin değil, bürokrasinin değil, milletin anayasasını getiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa sivil iradenin, millet iradesinin kararı ile böyle bir değişikliği gerçekleştiriyoruz. Böylece vesayet yönetimine son veriyor, üstünlerin, seçilmişlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü esas alan bir değişikliği, çağdaş uygarlığın da icap ettirdiği bir değişikliği Türk insanına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

2003'te 8 milyon kişinin yurt içinde havayoluyla seyahat ettiğini, bu rakamın 2009'da 41 milyona ulaştığını vurgulayan Bakan Yıldırım, "Sadece 10 milyon vatandaşımız uçakla tanıştı. Uçağa binmek şerefine nail oldu. İşte hizmet bu, işte havayolunu halkın yolu yapmak böyle" diye konuştu.

Hizmet etmek için yaz, kış, dağ, bayır demeden yollarda ve milletin içinde olduklarını anlatan Bakan Yıldırım, ''Orada, burada laf ebeliği yaparak, laf yetiştirerek bu ülkeye, bu ülkenin insanına hizmet olmaz. Sadece seçim zamanı millet aklınıza gelmeyecek. Her zaman millet aklınıza gelecek. Her zaman milletle haşır, neşir olacaksınız. Ülkemizin dağ gibi sorunlarını, dağ gibi hizmetlere döndürüyoruz. Her gün, her yerde bir hizmetimiz, bir açılışımız, bir temel atmamız devam ediyor. Türkiye'nin her tarafında 3 bin 540 şantiyede yol yapılıyor, hava yolu yapılıyor, liman yapılıyor, balıkçı barınağı yapılıyor. Bunlar sadece Ulaştırma Bakanlığı'nın hizmetleri. Bazıları yolsuzluklarla bizi tehdit ediyor, 'yolsuzlukların hesabını soracağız' diyor. Biz göreve her şeyin hesabını vereceğimizi halkımıza vaat ederek geldik. 75 katrilyon bu yollarda yapıldıysa, trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı yüzde 50 azaldıysa, rantiyeden şantiyeye dönüş yaptıysak varsın hesabını sorsun, hesap sorulacaksa da bizim de bir çift sözümüz var. Milletimiz yapanın da yapmayanın da, boş laf üretenin de hesabını soracaktır. Hesap günü de yakındır. 12 Eylül demokrasi ve özgürlük bayramında, laf üretenlerle, iş yapmayanlarla, ülke için gece gündüz çalışanların farkını milletimiz görecek, özgürlük ve demokrasi yolunda bu adımları 'evet' oylarıyla takdir edecektir. Milletimizin basiretine ve sağduyusuna sonuna kadar inanıyoruz. Bu hükümetlerin değil, partilerin değil bu Türkiye'nin seçimidir. Bu halk oylaması ne bir genel seçimdir ne de bir belediye seçimi. Bu, Türkiye'nin seçimidir. Bu seçimle Türkiye bir şeye karar verecek. Türk anayasası, Türk milletinin geleceği darbelerle mi belirlenecek yoksa millet iradesi ile mi belirlenecek. Elbette ki millet iradesi ile belirlenecek. Bu anayasa değişikliği darbelere son veriyor demokrasiye yol veriyor" ifadelerini kullandı

"İYİLİK TRENİ YOLA ÇIKIYOR"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Pakistan'a gönderilecek yardımları taşımak için oluşturulan 'iyilik treninin' önümüzdeki hafta yola çıkmasının planlandığını belirtti. Yıldırım, TCDD, Kardemir ve Voestalpine ortaklığında kurulan Çankırı Makas Fabrikası'nın temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Pakistan'daki selin ardından gönderilecek yardımlara ilişkin sorusu üzerine Yıldırım, dost ve kardeş ülke Pakistan'ın önemli bir sel felaketiyle mücadele ettiğini anımsattı. Ülkede büyük can ve mal kaybı olduğunu ifade eden Yıldırım, çok sayıda insanın evsiz kaldığını, bazılarının ise zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.

Türkiye ile Pakistan'ın her zaman zor şartlarda birbirine destek olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, bu dar günde Pakistan'ın unutulmayarak ülke çapında bir yardım kampanyası başlatıldığını ifade etti. Devletin kurumlarından medya gruplarına, vatandaşlara kadar kampanyaya katılımın çok yoğun olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''Bu yardım kampanyasının yüklerini dost, kardeş Pakistan'a 'iyilik treni' adını verdiğimiz bu yeni tren ile taşıma işini TCDD olarak biz üstlendik. Bu konuda yapılacak her türlü yardımları trenimiz bila bedel taşıyacaktır'' dedi.

Yıldırım, ramazanda tüm vatandaşları Pakistan'daki insanların çığlıklarına, akan gözyaşlarına cevap vermeye davet etti. ''Gün dayanışma günüdür, gün yardımlaşma günüdür, gün ihtiyaç sahiplerine, darda, zorda olanlara destek günüdür'' diyen Binali Yıldırım, bir soru üzerine de iyilik treninin yükler hazır olduktan sonra önümüzdeki hafta başında yola çıkmasının planlandığını da kaydetti.

ÇANKIRI'DA HIZLI TREN MAKAS FABRİKASI TEMELİ ATILDI
ÇANKIRI'DA HIZLI TREN MAKAS FABRİKASI TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 18:48:02
Güncelleme :22 Ağustos 2010 Pazar 19:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?