3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

''Hünerli Eller'' projesi tanıtıldı

ÇANKIRI'DA ''HÜNERLİ ELLER'' PROJESİ TANITILDI

Çankırı'da kadın istihdamının artırılması için hazırlanan ''Kırsaldan Kentsele Hünerli Eller'' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Çankırı İl Özel İdaresince hazırlanarak Merkezi Finans ve İhale Birimine teklif edilen proje, İl Özel İdaresi, Karatekin Üniversitesi ve Tarım İl Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla yürütülecek.

Çankırı Valiliği Birlik Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rıza Gürbüz, Tarım İl Müdürü Metin Karaoğlanoğlu ve kadın girişimciler katıldı. Yöresel ürün üreticilerin kooperatifleşmeleri de hedefleyen projenin toplam tutarı 106 bin 643 euro olarak belirlenirken, bunun 92 bin 779 euro'sunun hibe olarak verilmesinin kararlaştırıldığını dile getiren Hasan

Yıldız, ''Proje kapsamında Çankırı'nın yöresel ürünlerinden bazlama, peynir, salça gibi gıda maddelerinin hijyenik şartlarda üretimi ve pazarlanması için 50 kadına kurs verilecek. Ayrıca kursa katılan kadınlardan başarılı görülen 20'sine de girişimcilik kursu verilerek, uygulamaları yerinde görmeleri için düzenlenecek çeşitli gezilere katılmaları sağlanacak'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 16:33:01
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 18:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?