4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

İki yeni kuyu daha açıldı

Çankırı Belediyesi küresel ısınma nedeniyle tüm dünyada yaşanan su sıkıntısının, ilimizdeki etkilerini en az seviyede hissettirmek amacıyla iki yeni kuyu daha açtı.

Geçtiğimiz ay keson kuyu mevkiinde açılan kuyudan elde edilen 20 litre/sn su mevcut şebekeye verilmişti. Çankırı Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (ÇASKİ) ekipleri Korgun özü mevkiinde yeni bir kuyu daha açarak Çankırılıların kullanımına sundu. Yeni kuyudan elde edilen 25 litre/sn suyun şebekeye verilmesi ile son bir ayda şehir şebekesine 45 sn/litre su takviyesi yapılmış oldu.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaşanan kuraklık nedeniyle yer altı su seviyesindeki azalma ile ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya bulunduklarını belirterek “Çankırı Belediyesi olarak halkımızın bu dönemi en az sıkıntı ile atlatabilmesi yoğun çaba sarfediyoruz. Açtığımız iki yeni kuyu ile biraz rahatladık. Korgun özü mevkiindeki kuyulardan daha fazla verim alabilmek için dört pompayı yeniledik” diye konuştu.

Suyun tasarruflu kullanımı konusunda vatandaşlara bir kez daha uyarıda bulunan Belediye Başkanı İrfan Dinç “Su kaynaklarındaki hızlı düşüş nedeniyle aldığımız tüm önlemlere rağmen önümüzdeki günlerde su kesintilerine başlayabiliriz. İçme suyu konusunda tüm halkımızı rahatlatacağına inandığımız Güldürcek Barajından gelecek suyun inşaatı da tüm hızıyla devam etmektedir. İnşallah Çankırı halkı olarak bu çalışmanın tamamlanması ile su sıkıntısını bir daha yaşamayacağız” dedi.


Çankırı'nın sesi
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 17:55:04
Güncelleme :5 Temmuz 2007 Perşembe 18:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?