4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Ilgaz-Çankırı yolunda çalışma

Kastamonu'da toplam 182 araç ve 193 personel, karın kapatacağı yolları açmak için hazır bekliyor.


Son iki gündür il genelini etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Kastamonu Valiliği, İl Genel Sekreterliği ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü birleşerek çalışmalara start verdi.

Çalışmalara 400 bin YTL akaryakıt, 100 bin YTL'lik yedek parça ödeneği ayıran İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele için toplam 93 araç tahsis etti. 3 şube, 8 bakımevi, 129 personel ve 89 araçla karla mücadelede yer alacak olan Karayolları Bölge Müdürlüğü ise 540 ton tuz ve 3 bin 800 metreküp agrera stokladı.


Konu hakkında Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kanalıyla bir açıklama yapan Vali Nurullah Çakır, il özel idaresi tarafından kar mücadelesinin başlatıldığını belirtti. Çakır, il genelinde 20 ilçe, 1070 köy, 9 bin 155 kilometrelik yol ağı ve yüksek yerlerde kapanan köy yollarının kısa zamanda açılması için 38 greyder, 13 kar bıçaklı kamyon, 4 kar püskürtme aracı, 20 dozer ve 18 servis aracı görevlendirildiğini kaydetti.

Kastamonu'yu Ankara'ya bağlayan devlet yolunun Kastamonu sınırları dışında kalan Ilgaz-Çankırı güzergahının da kapanmaması için ekiplerin çalıştığını aktaran Vali Çakır açıklamasında, "Devam eden kar yağışları ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle trafik yoğunluğunun artacağı göz önünde bulundurulmaktadır. Bunun için sorumluluğumuzdaki devlet ve il yollarında vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla Valiliğimiz, İl Genel Sekreterliği ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 15:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?