3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Ilgaz Dağı'na tünel

ILGAZ DAĞI'NA 4.5 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA TÜNEL

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, ''Ilgaz Dağı artık 4.5 kilometrelik tünelle geçilecek'' dedi.

Vali Şemsettin Uzun, Ilgaz dağı Kadınçayırı mevkiinden Kastamonu sınırlarındaki duble yol çalışmalarının başladığı bölgeye kadar karayollarının bir tünel projesi olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili karayollarının çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Vali Uzun, tünelin projesinin ihale çalışmalarının sürdüğünü, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını belirterek, proje ihalesinin tamamlanmasının ardından tünelin yapımının ihalesine geçileceğini kaydetti.

Yaklaşık 4 bin 500 metre uzunluğunda tünelin yapılacak olmasının sevindirici bir olay olduğunu kaydeden Vali, ''Daha önce Kastamonu tarafına geçmek yada o taraftan Çankırı il sınırlarına geçmek için Ilgaz dağı'na çıkıp tekrardan inmek gerekiyordu. Kışın hava şartları nedeniyle çeşitli sorunlar yaşanıyordu. Tünelin yapılması ile bu sorunlar ortadan kalkacak'' dedi.

Tünel yapımının turizm açısından da önemli olduğunu dile getiren Uzun, ''Tünelimiz Kuzeyle güneyi bağlayan önemli bir yol haline gelecek'' diye konuştu.

Vali Uzun, geçtiğimiz günlerde Çankırı'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bölgede incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, ''Ulaştırma Bakanımız güney ve kuzey limanlarının birbirine bağlanması konusuna önem veriyor. Bu sebepten tünelin çok kısa bir sürede yapılacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 17:57:00
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 18:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?