4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Ilgaz Dağında Festival Coşkusu

Çankırı’da bu yıl 7. si düzenlenen ve geleneksel hale gelen Ilgaz Dağı Kültür ve Turizm Festivali spor müsabakaları ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kadın Çayırı Yıldıztepe mevkiinde gerçekleşen festival etkinliklerine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Yıldıztepe bölgesinin 1 Eylül 2005 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile turizm alanı ilan edildiğini belirterek “Ilgaz Dağı’nın son yıllarda yapılan çalışmalarla hem Çankırı, hem de Kastamonu tarafında hak ettiği değeri kazanacağına inanıyorum. Yeni yatırımların gelmesi ile bu bölge sadece Türkiye’nin değil dünyanın da önemli bir turizm merkezi haline gelecektir. Telesiyej ihalesi için önümüzdeki hafta ödenek aktarılacaktır” diye konuştu.

Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin, Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak ve Vali Ali Haydar Öner’de yaptıkları konuşmalarda Ilgaz Dağı’nın kış turizminde önemli bir marka olacağını söylediler.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan yarışma ve etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri Bakan Başesgioğlu ve protokol tarafından verildi.
Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı Ilgaz Dağı Festivalinde aşırı sıcaktan bunalanlar tören alanı yerine çam ağaçlarını gölgesini tercih etti. Güreşleri izleyen üç yaşlının şemsiye ile güneşten korunması dikkat çekti.



BAKAN BAŞESGİOĞLU EŞİ İLE STRES ATTI

Kadın Çayırı mevkiindeki festival programının ardından Vali Öner ve eşi Leyla Öner’le birlikte Yıldıztepe bölgesine çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu burada eşi Hacer hanımla birlikte stres attı. Bol oksijenli zirvede Vali Öner’den bölgeye yapılacak proje ile ilgili bilgi alan Bakan Başesgioğlu zirve kafeden çevreyi inceledi. Bu arada fotoğraf merakı bilinen Çankırı Valisi Ali Haydar Öner’in gazetecilerden fotoğraf makinesini alarak Bakanın fotoğrafını çekmesi dikkat çekti.

Çankırının sesi
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 11:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?