7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Ilgaz Dağı'nda ilginç eylem!

Çankırı Lisesi öğrencileri Ilgaz Dağı'nın zirvesinde kar ve fırtına altında kitap okuma eylemi yaptılar.

Geçtiğimiz hafta Çankırı İl Halk Kütüphanesi'nde 1 saatlik kitap okuma eylemi yapan yaklaşık 30 öğrenci, bu defa da kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla Ilgaz Dağı'nın zirvesinde kar ve fırtına altında bu eylemlerini tekrarladılar.

Satılmış Çelik, Şeyda Köpürlü ve Fatma Öztürk'ün önderliğinde '500 Eve 500 Kütüphane' kampanyası çerçevesinde yetkililerin dikkatini çekmek için farklı bir yöntem deneyen öğrenciler, ''Tüm resmi kurumları ve sivil örgütleri kitap satın almaya ve okumaya davet ediyoruz. Okumadıkça beynimiz tembelleşiyor. Okumadıkça geriliyoruz. Tüm öğrencileri kitap satın almaya ve okumaya davet ediyoruz'' yazılı dövizlerle dorukta dikkatleri çekmek istediler.

Ilgaz Dağı'nda gerçekleştirdikleri eylem hakkında açıklamalarda bulunan öğrenciler, ''Ülkemizde ve ilimizde kitap satın alma, kitap okuma konusunda çok ciddi bir sıkıntı var. 500 Eve 500 Kütüphane kampanyasını yürüten bizler bu konuya dikkat çekmek amacıyla bir dizi okuma eylemi yapma kararı aldık. İlk etapta okuma eylemini İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza tüm öğretmenlere, sivil kuruluşlara kitap satın alma, kitap okuma kampanyaları
düzenlemeleri için güçlü bir çağrı yapmak düşüncesindeyiz. Kırk arkadaşımızla birlikte Ilgaz Dağı'nda bu eylemin ikinci etabını gerçekleştiriyoruz'' dediler.

Ilgaz Dağı'nın zirvesinde kar yağışı altında öğrencilerin eylemleri bir saat sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?