7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

İlköğretim okuluna ana sınıfı

Yardım Sevenler Derneği Çankırı Şubesi tarafından donanımı yapılan Çankırı Hazım Dağlı İlköğretim Okulu'nda anasınıfının açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Merkezinin 81. Kuruluş yılında başlattığı 81 il 81 anasınıfı kampanyası kapsamında Çankırı Hazım Dağlı İlköğretim Okulunda bulunan anasınıfının donanımı yapıldı.

Açılış törenine Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ve eşi, Belediye Başkan Vekili Kamil Filiz, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Başkanı Birsen Eldem, Çankırı Şube Başkanı Birsen Salepçi, Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suna Çevik Gürtuna, Milli Eğitim Müdür Vekili Halit Tosyalıoğlu ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çankırı Şube Başkanı Birsen Salepçi, ''1965 yılında kurulan derneğimiz karınca misali bir şeyler yaparak bugünlere geldi. Bugünde bir sınıfın açılışını yapacağız'' dedi.

Bir çok sosyal faaliyette yer alarak toplumsal katkılarını sürdürdüklerini belirten Genel Başkan Birsel Eldem, ''Dernek olarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu bir çok sosyal faaliyette yer aldık. 154 şubemiz ile ülkenin en ücra köşesine kadar hizmet veriyoruz. Verdiğimiz hizmetlerin başında eğitim geliyor. Eğitime verilen önem topluma verilen önemdir. Burada çağdaş, Atatürkçü ve Cumhuriyete bağlı gençler yetişecek'' şeklinde konuştu.

Eğitim alanında kalkınma çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Çankırı İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halit Tosyalıoğlu, eğitime yapılan bu yardımların artırılmasını beklediklerini kaydetti.

Konuşmasında ailelere seslenen Vali Şemsettin Uzun, herkesin çocuklarını anaokuluna göndermesi gerektiğini vurgulayarak, ''Çocuklarınızı anaokullarına gönderin. Bunun faydasını göreceksiniz. Bizler de bu sebeple ilimizde anaokulu sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda gene Genel Başkanımızdan bir anaokulu için daha yardım sözü aldık'' dedi.

Konuşmaların ardından Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri izlendi. Ardından düzenlemesi gerçekleştirilen sınıfın açılışı yapılarak içerisi gezildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 09:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?