7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

İnternetten çay siparişi

Çankırı'da bir çay ocağı sahibi, çay siparişini MSN'den alıyor. Şeyh Rumi İş Hanı'nda çay ocağı işleten Hidayet Topçu(30) çay siparişlerini internet üzerinden alıyor.

Megafon sisteminin hem pahalı hem de anlaşılması güç bir sistem olması nedeniyle interneti işinde kullanmaya başladığını belirten çay ocağı işletmecisi Hidayet Topçu, ''İnternette MSN adresimi tüm esnafa dağıttım. Onlar da çay içmek istediklerinde bana internet üzerinden yazıyorlar. Ben de çaylarını götürüyorum'' dedi.

İnternet üzerinden sipariş alma yöntemi ile çay isteyen müşterilerine çaylarını daha hızlı ulaştırdığını belirten Topçu, ''Bu yöntemle hem çaylar karışmıyor hem de kimin kaç çay istediği konusunda bir yanılgıya düşmüyoruz'' şeklinde konuştu.
Teknolojinin getirdiği yeniliklere Türk halkı da ayak uydurmaya başladı. Büyük çoğunluğunu esnafın oluşturduğu iş merkezinde siparişler 'Messenger' (MSN) aracılığıyla alınıyor. İş merkezi sakinlerinin koridorlara çıkıp bağırmalarının önüne de geçilerek gürültü kirliliği önlenmiş oluyor.

Çankırı'nın en işlek caddelerinden birinin üzerinde bulunan iş hanının giriş katında çay ocağı işleten Topçu, internete geçmesiyle birlikte müşteri sayısını da artırdı. Çay satışlarında yüzde 50'ye varan artış sağladığını belirten Topçu, ''İnternet adresimizin bulunduğu kartvizitimizi çevredeki esnafa dağıttık. Müşteri sayımız en az yüzde 50 arttı. Tabi satışlar da arttı'' ifadelerini kullandı.

Üç ay önce çay ocağını devraldığını belirten Topçu, iş hanı sakinlerinin daha rahat bir şekilde kendisine ulaşması için bu sitemi kullanmaya geçtiğini bildirdi. Gürültü kirliliği yaptığından diyafon kullanmayan Topçu, önceleri tüm katlara ve dışarıda esnafın yoğun olduğu yerlere diyafonlar koyduğunu söyledi.

Müşterilerinin misafirlerinin yanlarından ayrılarak koridora kadar gelip sipariş vermesine razı olmayan Topçu, daha sonra MSN üzerinden çay hizmeti vermeye başladığını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 16:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?