3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

İşadamından Çankırı'ya heykel sözü

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, üniversite altyapısına yaptığı katkılarının dışında tarihi ve kültürel yönden de Çankırı'ya destek oluyor. 

Arıkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan ve müteahhit-işadamı Şükrü Uzun'la birlikte Çankırı'ya gelen Prof. Dr. Eşme Vali Ali Haydar Öner'in konuğu oldu. Tuz Mağarası başta olmak üzere Çankırı'nın tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde bulunan konuklar daha sonra Valilik makamına ziyarette bulundu. 

Ziyaret sırasında Vali Ali Haydar Öner, İstiklal Harbi'nin isimsiz kahramanlarından "Yanığın Emine"nin heykel maketi üzerinde bilgi verdi. Emine'nin, çocuğunun üzerindeki örtüyü taşıdığı cephanelerin üzerine örtmesi ve yanındakilerin, "Çocuk ölür" uyarısına, "Millet malıdır, nem kapmasın. Çocuk tekrar olur. Ancak Vatan tekrar kazanılamaz" sözlerini açıklayan Öner, "Bu Kahraman anamızın bir heykelini yaptırmak istiyoruz" dedi. 

Bunun üzerine MEF Dershaneleri ve Yurtiçi Kargo'nun içinde bulunduğu Arıkan Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan, "Uygun görürseniz bu heykeli biz yaptıralım. Böylece Milli Mücadele kahramanımıza vefa borcumuzu kısmen ödemiş oluruz" teklifinde bulundu.
Eğitim kökenli İbrahim Arıkan yaklaşık 110 milyara mal olacak heykelin yapımı için heykeltıraş Said Rüstem'e sipariş verdi. 

İbrahim Arıkan yaptığı açıklama da Vali Öner'le kadim dost olduklarını ve Çankırı'ya ilk kez ziyarette bulunduklarını belirterek, "Uzun zamandır Sayın Prof.Dr.İsa Eşme ve Şükrü Uzun'la birlikte Çankırı'ya gelmek istiyorduk. Böyle bir hizmeti yapacak olmaktan dolayı çok mutluyum" diye konuştu
iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2007 Pazar 16:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?