7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

'İslam'da Aile' konferansı yapıldı

Çankırı Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ''İslam'da Aile'' konferansına konuşmacı olarak katılan Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, ''Genelde üniversite öğrencilerinin yoğun bir şekilde yaptığı geçici nikahın dinimizde yeri yoktur'' dedi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Çankırı Müftülüğü tarafından bir gece düzenlendi. Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen geceye Çankırı Vali yardımcısı Murat Soylu, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, Kırıkkale Müftüsü Osman Şarklı, Çankırı Müftü Vekili İbrahim Halil Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ailenin toplumları meydana getiren çekirdek olduğunu söyleyen Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, ''Bugün hepimizin malumu. Boşanmalar artıyor. Gençler anlaşarak görüşerek evleniyorlar, fakat kısa bir süre sonra boşanmaya kalkıyorlar. İşte burada ailelerin temeline baktığımızda Peygamberimizin getirdiği kriterlere uyulmadığını görüyoruz. Peygamberimizin getirdiği kriterlere uyulmadığı için boşanmaların arttığını görüyoruz. Peygamberimizin getirdiği kurallara uyan ailelerin mutlu aileler olduğunu gözlemliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Üniversite gençliği arasında geçici evliliklerin yaygınlaştığına dikkat çeken Özer, ''Bugün maalesef genelde üniversiteli gençlerimiz arasında geçici nikahların yaygın olduğunu görüyoruz. Geçici nikahın dinimizde yeri yoktur. Ayrıca bu tarz kıyılan nikahlarda çeşitli sorunlar da ortaya çıkıyor. Annenin babanın nikahtan haberi olmuyor. Sonra okul bitince bu gençler ayrılıyor. İşte bu tür nikahların dinimizde yeri yoktur. Geçici niyetlerle nikah kıyılmamalı. Bunun yanında nikahsız yaşayanlar var. 10-15 yıl birlikte olup evlenecek kadar ahmak değilim, diyorlar. Evlenmek Allah'ın emridir. Bu şekilde doğacak nesiller, memleketin başına felaket getirecektir. Bu çocukların mezhebi, aslı belli olmaz'' şeklinde konuştu.

Hz. Muhammet'in (SAV) hayatıyla ilgili hiçbir kaynak sıkıntısı yaşanmadığını belirten Müftü Özer, ''Peygamberimiz, hakkında en çok yazılan peygamberdir. Kendisiyle ilgili hiçbir kaynak sıkıntısı yoktur. Her yerde onunla ilgili bilgiye ulaşabilecek durumdayız'' diye konuştu.

Bütün peygamberlerin gayretinin insanlığı doğru yola sokmak olduğunu dile getiren Kırıkkale Müftüsü Osman Şarklı da, ''Beşer tarihindeki en büyük değişimi insanlık tarihinin gurur tablosu Hz. Muhammet yapmıştır. Karanlık dönemde Peygamberimizle birlikte yepyeni bir güneş doğdu'' dedi.

Çankırı Müftü Vekili İbrahim Halil Demir ise konuşmasında 1989 yılından beri yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini kültürel ve ilmi olarak en iyi şekilde sürdürmeye çalıştıklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından Metin Hamoğlu'nun Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve semazenlerin gösterisi izleyenler tarafından yoğun ilgi gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?