3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

İsrail ve terör lanetlendi

ÇANKIRI'DA ''İSRAİL VE TÖRÜRÜ LANETLEME'' MİTİNGİ

Çankırı'da bulunan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Çankırı Güçbirliği Platformu tarafından gıyabi cenaze namazı ve ''İsrail ve Terörü Lanetleme Mitingi'' düzenlendi.

Ahmet Yesevi Camii önünde toplanan çok sayıda vatandaş, Cuma namazının ardından İsrail'in saldırısıyla Gazze'de hayatını kaybedenler ve İskenderun'da meydana gelen terör saldırısında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) oluşturduğu Güçbirliği Platformu'nca organize edilen miting, Kucaklama Taşı mevkiinde başladı. Atatürk anıtına kadar yürüyen yaklaşık bin kişilik grup, ''İsrail şaşırma sabrımızı taşırma'', ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'', ''Şehidim hakkını helal et'', "Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir'', "Katil ABD, Katil İsrail'' sloganları attı. Kalabalık, yürüyüş sırasında İsrail bayrağını yakarak yürüyüşüne devam etti.

Anıt Alanı'nda Çankırı STK Güçbirliği Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Hayrettin Çelikten, yaptığı basın açıklamasında, "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör, son günlerde iyice artmıştır. Bebek katilleri, ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizi katletmeye devam ediyor. İskenderun'daki olay aylardır hazırlığı yapılan ve uygulanan, eli kanlı terör saldırılarıdır. Bu saldırıların işaretleri çok önceden verilmiştir'' dedi.

Terör eylemleri tüm hızıyla sürerken, bu kez de İsrail gibi bir haydut devletin terörünün gündemde olduğunu dile getiren Çelikten, "Silahsız, masum insanlara karşı kullandığı insanlık dışı yöntem ve zorbalık karşısında sessiz kalanların, verdiğimiz şehitler karşısında aynı sessizliklerini koruması, dünyadaki terörü cesaretlendiren kaynağın da adresini adeta ifşa etmektedir'' diye konuştu.

Gazze'de yapılan saldırının insanlığa yapılan bir saldırı olduğunu dile getiren Çelikten, "Uluslararası sularda yapılan silahlı saldırı, sivil ve silahsız vatandaşlarımızın katledilmesi, İsrail'in hukuk tanımaz, terörist uygulamalarının geldiği son nokta olmuştur. Burada; yalnızca masum insanlara değil insanlığa kurşun sıkılmış, insanlık katledilmiştir'' ifadelerini kullandı.

"Bu terörist devlete haddini bildirmek için" acilen önlemler alınması gerektiğini belirten Çelikten, konuşmasında şunları kaydetti:

"İsrail'le askeri alandaki ilişkiler ve savunma anlaşmaları iptal edilmelidir. İsrail malları kullanılmamalı, boykot edilmelidir. Bu düşmanca saldırı nedeniyle tazminat talep edilmeli, İsrail'in Türkiye'den açıkça özür dilemesi sağlanmalıdır. İlişkiler normalleşene kadar büyükelçiliğimiz kapalı tutulmalıdır. Yetkililerin Türkiye'ye açıkça düşmanlık ilanı olan bu saldırıya tepkisi geçici olmamalı, kağıt üzerinde kalmamalıdır. Türk milleti kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de, hainliği de unutmayacak;

kim olursa olsun teröriste, teröre destek verenlere ve devlet terörü uygulayanlara hak ettiği cevabı verecektir. Daha düne kadar bayrağımızın dalgalandığı denizlerde bize yapılan bu hareketi milletimize yapılmış en büyük hakaret olarak görüyor karşılıksız kalmamasını bekliyoruz.''

Konuşmanın ardından şehitler ve Gazze'de hayatını kaybedenler için dualar okundu. Kalabalık duaların ardından sessizce dağıldı.

ÇANKIRI'DA ''İSRAİL VE TÖRÜRÜ LANETLEME'' MİTİNGİ
ÇANKIRI'DA ''İSRAİL VE TÖRÜRÜ LANETLEME'' MİTİNGİ
ÇANKIRI'DA ''İSRAİL VE TÖRÜRÜ LANETLEME'' MİTİNGİ
ÇANKIRI'DA ''İSRAİL VE TÖRÜRÜ LANETLEME'' MİTİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 17:49:00
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 18:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?