7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor!

Çankırılılar, İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlileri anmak ve İsrail'in saldırılarını kınamak için toplandı. Ahmet Yesevi Camii'nde Cuma namazı çıkışı düzenlenen Filistin Katliamını Tel'in mitingine katılım yoğun oldu.

Türkiye Kamu-Sen Çankırı Temsilciliğince düzenlenen mitingde Cuma namazı sonrası Filistin ve Türk baraklarıyla sarılan temsili tabut önünde toplanan Çankırılılar, Gazze'de İsrail tarafından şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Türkiye Kamu- Sen İl Temsilcisi Metin Memiş, "Bugün yakın tarihin en acı günlerinden birini yaşıyoruz. Bütün dünyanın gözü önünde Filistin halkı üzerine yağdırdığı bombalar sonucu 700'ün üzerinde kardeşimiz daha şehit olmuştur. Masum insanları çoluk çocuk demeden katletmeyi marifet sayan bir anlayışla nasıl barış sağlanacaktır? Saldırılar hala devam etmektedir, kendini bilmez İsrail, birilerine güvenerek tepkilere aldırmaksızın katliamını devam
etmektedir. Türkiye Kamu-Sen camiası olarak, yüzlerce masun insanın canına kıyan katil İsrail'i kınıyor, tüm dünya devletlerini, özellikle Birleşmiş Milletler teşkilatını, bir an önce İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.
Ellerinde dövizler ve attıkları "Kahrolsun İsrail" sloganlarıyla protesto gösterilerini aralıksız sürdüren topluluk, öfkesini İsrail bayrağını ve maketini yakarak gösterdi. Yapılan duanın ardından protesto gösterisi sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 21:06:55
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 21:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?