25
Nisan
2024
Perşembe
ÇANKIRI

Japonlardan 'dev' yatırım

Japon Sumitomo lastik firması, Petlas ortaklığı ile Çankırı'ya dev bir lastik fabrikası kuruyor.

Japon yatırımcıların gelişi ile birlikte Çankırı- Ankara karayolunun 40'ncı kilometresinde Tüney Köyü mevkiinde kurulan Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nin (Osb) altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yeni yatırımcılar da bölgeye yatırım için sıraya girmiş durumda.

Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, altyapı çalışmalarının önümüzdeki aylarda tamamlanmasının hedeflendiğini ve birkaç ay sonra, Japon-Türk firmalarının işbirliğinde kurulması planlanan 516 milyon dolar yatırım maliyetli fabrikanın temelinin atılmasının amaçlandığını ifade etti.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da Yakınkent Osb'nin müteşebbis heyetinin oluşturulduğunu ve bölgede altyapının kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Özcan, "Japonlar yeni Osb'nin lokomotifi olacak. Yeni yatırımlar için çok sayıda firma müracaat etmiş durumda, onları da değerlendiriyoruz. Her alanda yapılan yatırımlarla Çankırı'da güzel şeyler oluyor" diye konuştu. Yeni yatırımları için sık sık Çankırı'ya gelen Japon heyetleri, yerel yönetimle de iyi bir diyalog içinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i de sık sık ziyaret eden Japonlar, özellikle yapılan kültürel çalışmaları yakından takip ediyorlar.

Japon Sumitomo firmasının yetkilisi Norifumi Fujimoto da Çankırı'da kendilerine gösterilen ilgiden büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Fujimoto, "Lastik fabrikası için çalışmalar hızla sürüyor. Fabrikamız 2015'in temmuz ayında ilk lastiği üretecek. Çankırı'ya yapılan yatırım, Türkiye'nin gelişmesi ve bölgenin kalkınması açısından büyük bir adımdır. Şirket merkezi Çankırı'dadır. Çankırılılarla güç birliği içinde önümüze çıkan tüm sorunları aşabileceğimizi düşünüyorum. Şirketimiz tam kapasiteyle çalışmaya başladığında 2 bin kişi istihdam edilecek" dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2013 Salı 18:32:55
Güncelleme :2 Temmuz 2013 Salı 18:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?