3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Kaldırımlara yeni düzenleme

ÇANKIRI BELEDİYESİ'NDEN KALDIRIMLARA DÜZENLEME

Çankırı Belediyesi kaldırımlarda esnaf ve yayaları mağdur etmeyecek şekilde yeni bir düzenlemeye gitti.

Ticaretin ve yaya trafiğinin yoğun olduğu ana arterlerden başlatılan çalışmayla işyerlerinin önünde kaldırım genişliğine göre belirlenen alanlar boyanarak sınırlar oluşturuluyor. Esnaflar kendilerinin kullanımı için belirlenen sarı şeritlerin dışına çıkamayacak ve yayaların geçiş alanını işgal edemeyecek.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz günlerde yaya kaldırımlarında bulunan ve görsel kirliliğe neden olan ayaklı reklam panoları kaldırılmıştı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç, uzun süredir kaldırım işgalleri ile yaşanan sıkıntıları gidermeye yönelik böyle bir uygulama başlattıklarını belirterek, "Amacımız hem esnaflarımızı mağdur etmeyecek, hem de kaldırımlarda vatandaşlarımızın rahatlıkla yürüyebilmelerine imkan sağlayacak bir formülle bu sıkıntıyı aşmaya çalışmaktı. Ana arterlerden başlayarak kaldırımların genişliğine göre sarı çizgilerle esnafımızın malzemelerini koyabilecekleri alanları sınırladık. Ekiplerimiz ticaretin olduğu tüm

alanlarda bu çalışmayı sürdürüyor. Esnaflarımızdan başlattığımız bu yeni uygulamaya riayet etmelerini bekliyoruz. Esnaflarımızın iyi niyetli bu çalışmamıza gereken desteği vereceğine ve bizleri cezai işlem uygulamak zorunda bırakmayacaklarını umut ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 13:19:04
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 14:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?