7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Kalitesiz kömür hava kirliliğine yol açıyor

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 6 aylık icraatlarını düzenlediği basın toplantısında anlattı.
Çankırı’nın en önemli iki sorunundan birinin hava kirliliği, diğerinin de içme suyu olduğunu belirten Başkan Dinç, hava kirliliğine neden olan kalitesiz kömürle ilgili de açıklamalarda bulundu. Şehre kalitesiz kömürün girişine kesinlikle izin vermeyeceklerini vurgulayan Dinç, "Bacaların temizliği konusunda gerekli çalışmalar yapıldı. Tüm apartmanların ateşçileri eğitime tabi tutuldu. Sürekli olarak yakma zamanlarında bacaların kontrolleri yapılarak, uygunsuz yakma yapanlar uyarılmaktadır" dedi.

Güldürcek Barajı’ndan Çankırı’ya içme suyu getirilmesi için öncelikle su tahsis işleminin yapıldığını ve proje çalışmasının da tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Dinç, "Güldürcek’ten Çankırı’ya su getirmek belediyemiz imkanları ile yapılabilecek bir iş değil. Ancak bizler zoru başarmak istiyoruz. Belediyemize fazla yük getirmeden Çankırı’ya içilebilir sağlıklı suyu getireceğiz. Kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Çankırı mezarlığını yeniden yapılandırma çalışmaları çerçevesinde ana yolların parke döşenmesi, parsel yollarının yapımı gibi çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığını ve mezarlık bilgi sistemi (MEBİS) için bilgisayar kayıtlarına başlanıldığını ifade eden Dinç, "Herhangi bir mezar ziyareti için kimse mezarlıkta gelişigüzel mezar arama zahmetine girmeyecek. Bankamatik cihazı gibi bir cihazı mezarlığın girişine koyacağız. Vatandaşlarımız buradaki bilgisayardan ziyaret edeceği mezarla ilgili ismi yazarak mezarın nerede, hangi parsel ve mevki de olduğunu öğrenebilecek. Vatandaşlarımız kabir ziyaretlerini rahatlıkla yapabilecekleri gibi parke yollardan mezarlara ulaşabilecekler" dedi.

Asfalt, tretuar, bordür, kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini, 23 Nisan çocuk şenliği, Çankırı 1. Karatekin Tuz Festivali, Cumhuriyet kutlaması, Ramazan eğlenceleri, yardımlar ve daha birçok sosyo-kültürel çalışmaların artarak devam edeceğine işaret eden Dinç, "Belediye olarak ilk kez ücretsiz olarak üniversiteye hazırlık kursu düzenledik. Şu anda 225 öğrencimiz kursa devam etmektedir. Bu çalışmamız Çankırı’nın geleceğine yatırımdır" dedi.

Az zamanda çok iş yaptıklarını ve tüm sorunları çözme gayreti içinde olduklarını söyleyen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Yılların açığını çok çalışarak kapatmak istiyoruz. Gece yarılarına kadar tüm personelimizle çalışıyoruz. Dönüp arkamıza baktığımızda yıllarca yapılamayan birçok işi başardığımızı görüyoruz. Ancak bunlar da yeterli değil. Daha fazlasını yapmak zorundayız" diye konuştu.

Basın toplantısında ayrıca, kentsel dönüşüm projesi, yaran kapısı, eski yapıların restorasyonu konularında ilgili uzman personel tarafından bilgi verildi.

ÇANKIRI (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 17:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?