19
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Karaköprü Bahçeleri kurumayacak

Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Karaköprü mevkiinde bulunan bahçelerin sulanmasında bu yıl sıkıntı çekilmemesi için bir kuyu açtı ikinci kuyu açma çalışmalarını ise sürdürüyor.

Karaköprü Bahçelerinde halk arasında Habeşin Dere olarak tabir edilen mevkide Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü sulama ekibi, kendi iş gücü ve ekipmanlarını kullanarak saniyede 15 litre su basabilen kuyu açtı ve bölgedeki bahçelerin sulanması için bahçecilerin kullanımına sundu. Belediye ekiplerinin fidanlık mevkiinden gelen orta ark a ikinci bir kuyu açma çalışması ise devam ediyor. Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç " Bahçelerin yoğun olarak bulunduğu karaköprü mevkiinde bu yıl sulamada sıkıntı yaşanmaması için, İller bankasının 40 milyar fiyat verdiği kuyuları kendi iş gücü ve ekipmanlarımızla sadece drenajda kullanılan elek üstü malzemeyle gerçekleştirdik Habeşin Dere bölgesindeki kuyuyu faaliyete geçirerek bahçecilerimizin hizmetine sunduk. İkinci kuyu ise önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilerek hizmete sunulacaktır” dedi.
Çankırı'nın Sesi
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 10:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nurettin Derelli IP: 212.175.132.xxx Tarih : 25.07.2006 15:57:14
Çankırı Belediyesinin yapmış olduğu bu hizmet takdir edilir niteliktedir. bahçe sulanmaları sabahın seheri ile akşamın serinliğinde yapılması gerektiğinden umarım başında 08-17 saat mesaisine tabi personel istihdam ettirilmez.