7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Kaya tuzu sağlık sektöründe

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'de ilk kez 'Medikal tuz üretim izni' Çankırı'da üretim yapan Med-Mar şirketine verildi.

Bugüne kadar serum solüsyonu başta olmak üzere sağlık alanında ihtiyaç duyulan birçok tuz yurtdışından ithal ediliyordu. Med-Mar yetkililerinin başvurusunu değerlendiren Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ekipleri uzun süren incelemeler sonunda 13 Mart 2009 tarihli üretim izin belgesini şirkete verdi.

Böyle bir belgenin Türkiye'de ilk kez kendi fabrikalarına verilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Med-Mar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Agra, ''Bizim tuzumuz dünyanın en kaliteli ve saflık oranı en yüksek tuzlarından biridir. Son derece modern ve ileri teknoloji içeren tesislerimizde kaya tuzundan sofralık yemek tuzu yanında sanayi ve endüstride kullanılan tuzlar da üretiyoruz. Halen yıllık 100 bin ton tuz üretip iç piyasaya sunuyoruz. Sağlık alanında kullanılan medikal tuz üretim iznini almak bizim için çok önemliydi. Türkiye'de ilk kez verilen bu belge ile kısa sürede üretime başlayıp, medikal tuz üretiminde iç piyasanın yanında asıl hedefimiz olan ihracata yönelik çalışmalara da başlayacağız'' diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 12:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?