7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Keneye karşı ilaçlama başlatıldı

Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından haşere ve kene ile mücadele çalışmalarına başlandı.

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz aylarında vatandaşların rahatsız olmamaları ve haşere ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmaması açısından vektörel uçuculara ve keneye karşı üreme alanlarına yönelik çalışmalar başlatıldı.

Son yıllarda Çankırı Belediye'sinin aldığı tedbirler sayesinde yaz döneminde kara sinek, sivrisinek ve diğer haşaratla ilgili sorunların ciddi oranda azalması dikkat çeken yetkililer, önümüzdeki yaz sezonu için çalışmalara şehrin kenar bölgelerindeki üretme alanlarından başladığını bildirdi.

Karasinek, sivrisinek ve kene gibi zararlılara karşı bu zararlıların üreme dönemlerinde Kenbağ ve Makas Fabrikası altındaki Acı Çay kenarından çalışmalara başlayan belediye ekipleri, üreme alanları olan çöp yığınları, konteynırlar, gübre yığınları, lağım kanalları, su birikintileri, şelaleler vb. alanları da ilaçlayarak sorunu köklü olarak çözmeye çalışıyor.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ilaçlama çalışmalarının yanında vatandaşların da duyarlı olmalarını isterken, çevrelerinde haşere yatağı olabilecek fosseptikleri, gübrelik ve su birikintilerini belediyeye bildirerek ilaçlatmalarını istedi. Yetkililer ayrıca vatandaşlardan çöplerini gelişigüzel boş alanlara bırakmamalarını, gıda atıklarını poşetlemeden atmamalarını, poşetlerin yırtık olmamasını, çöp varillerinin ağızlarının açık bırakılmamasını ve çevre temizliğine önem vermelerini istediler.

Doğal dengeye zarar vermeden, bilimsel metotlar ve halk sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılarak yapılan çalışmaların tüm sezon boyunca devam edeceğini bildiren yetkililer, sıkıntısız bir yaz sezonu için halkla el ele vererek çalışmalarından verim almayı hedefliyor.

Diğer taraftan ülkemizin ciddi bir sorunu haline gelen ve havaların ısınmasıyla artacak olan keneye karşı da halkımızın sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla ilaçlama çalışmalarına başlayan belediye ekipleri, yeşil alanlar, parklar vb. alanlarda kene sezonunun biteceği tarihlere kadar çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 20:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?