6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Kentsel dönüşüm projesi başlıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Çankırı Belediyesi işbirliğinde hazırlanan Çankırı Merkez Kentsel Yenileme Projesi kapsamında hak sahipleri ile görüşmelere yeniden başlandı.

Geçtiğimiz aylarda Büyük Cami altındaki Terziler Sokakta açılan irtibat bürosunda hak sahipleri ile görüşmelere başlanmış ancak hak sahiplerine TOKİ tarafından verilecek dairelerle ilgili belirlediği rakamlar bölgedeki vatandaşlar tarafından yüksek bulununca görüşmeler durdurulmuştu.

Bu süreçte Belediye Başkanı İrfan Dinç´in TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve yetkililerle hak sahiplerine verilecek dairelerde indirim yapılmasına ilişkin ısrarlı görüşmeleri olumlu sonuç verdi ve bölgedeki arsa sahiplerine verilecek konut rakamlarında yaklaşık %30 oranında indirim gerçekleşti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, kent estetiği ve Çankırı´nın geleceği açısından son derece önemsedikleri Kentsel Dönüşüm Projesi´nin uygulanması için yoğun çaba harcadıklarını belirterek "Bölgede yaşayan vatandaşların ekonomik durumlarını ve imkânlarını çok iyi biliyoruz. Hak sahipleri ile yapılan görüşmeler sonucunda başlangıçta belirlenen rakamların yüksek olduğu ve vatandaşların anlaşmaya yanaşmadıkları görüldü. Bunun üzerine TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar´la yeniden temasa geçerek konuyu aktardık. Yoğun görüşmeler sonucunda sağ olsunlar duyarlılık gösterdiler ve karşılıklı fedakârlıklarda bulunarak hak sahiplerine verilecek konut fiyatlarında ciddi manada bir indirim gerçekleşmesini sağladık. Sosyal bir proje olarak gördüğümüz bu çalışmaya vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Bu süreçte TOKİ´ deki uzmanlarla sürekli temasta bulunarak konunun kısa bir sürede vatandaşlarımız lehine sonuçlanmasına katkı sağlayan İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz personeline de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm Projesi alanında evi ya da arsası bulunan vatandaşlar Büyük Cami alt kısmındaki Terziler Sokakta yeniden faaliyete geçen irtibat bürosuna gidip detaylı bilgi alabilirler

Çankırı Belediyesi
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 11:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?