8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

Kırgız öğrenciler Çankırı'da

Ankara Üniversitesi'nde eğitim gören Kırgız öğrenciler Çankırı'yı ziyaret etti.
Ankara Üniversitesi ile Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi arasındaki Kültürel İşbirliği antlaşması çerçevesinde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 1 yıl eğitim gören 25 kız öğrenci Çankırı'yı ziyaret etti.

Çankırı Müftülüğü, Kırgız öğrenciler için Atatürk Kültür Merkezi'nde bir program düzenledi. Programa Çankırı Müftüsü'nün eşi Hülya Topçu, Kırgız öğrencilerinin sorumlusu Dr. Hatice Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Uzmanı Feyza Gür ve çok sayıda Çankırılı kadın katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hülya Topçu bir konuşma yaparak, ''Türkiye'ye gelerek, buranın kültürünü, ilmini alan öğrencilere teşekkür ederim. Bugün Kırgız öğrencilerinden güzel şeyler göreceğiz. Burada Kırgız havası esecek'' dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Din Hizmetleri Uzmanı Feyza Gür, Ankara Üniversitesi ile Kırgızistan arasında bir protokol imzalanarak, çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Gür, ''Bugüne kadar bu anlaşma çerçevesinde 590 öğrenciye eğitim verildi. Bu öğrenciler burayı tanıdılar. Buradan aldıkları ilmi, görgüyü gittikleri yere taşıyacaklar'' diye konuştu.

Öğrenciler tarafından şiirler okunup çeşitli ilahilerin seslendirildiği program sonunda Dr. Hatice Görmez tarafından Hz. Ayşe'nin örnek şahsiyeti konulu bir konferans verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 21:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?