6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Kırgız öğrencilerin Çankırı hayranlığı

Çankırı Müftülüğünün misafiri olarak Çankırı´ya gelen Ankara Üniversitesinde misafir öğrenci olarak eğitim gören Kırgızistanlı bir grup bayan öğrenci Belediyeyi ziyaret etti.

Belediye Başkanımız İrfan Dinç´in daha önceden planlanan bir programa katılması nedeniyle Çankırı Müftüsü Yaşar Topçu ile birlikte Belediyeye gelen Kırgızistanlı öğrencileri Belediye Başkan Yardımcısımız Tuncay Haskılıç makamda ağırladı.

Daha sonra belediye tarafından restore edilen Tarihi Çamaşırhane´ye geçen 20 Kırgız öğrenci beraberindeki yetkililere Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından Çankırı´nın yöresel takım yemeği ikram edildi.

Yemeğin ardından mahalli kıyafetli bir Kırgız öğrenci Belediye Başkanı İrfan Dinç´e yöresel kalpak hediye etti. Kalpağı başına giyen Belediye Başkanı İrfan Dinç yaptığı kısa konuşmada "Dost ve kardeş ülke olan Kırgızistanlı hanım öğrencilerimizden aldığımız bu hediye bizleri fazlasıyla memnun etti. Eğitimlerinin bir bölümü için hiç de yabancı olmadıkları Türkiye´ye gelen öğrencilerimize eğitim sürecinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Başkan İrfan Dinç Kırgız heyetinin öğrenci kafile başkanına belediyenin ebru kursu hocası Ebruzen Ali Akgül´ün yaptığı ebruyu takdim etti. Öğrencilere ise Çankırı Belediyesi kültür yayınlarından oluşan bir kitap seti hediye etti.

Misafir heyetin yöneticileri ve öğrenciler de Çankırı´nın çok güzel bir kent olduğunu belirterek, Belediye Başkanı İrfan Dinç´e kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.

Çankırı Belediyesi
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 08:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?