6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Kızılırmak'ta memnuniyet anketi

Çankırı'nın Kızılırmak Kaymakamlığı, düzenlediği anketle vatandaşların kaymakamlık çalışmalarından memnun olup olmadığını değerlendirdi.

Kızılırmak Kaymakamı Murat Kütük, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Metin Işık ile Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sezai Türk'e hazırlattıkları anketle vatandaşların kaymakamlık çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini öğrenmek istediklerini bildirdi.

Kamu hizmetlerinin verimini ölçmenin zor olduğunu belirten Işık, "Şirketlerin verimliliği karlılıkla belediyelerin verimliliği isealdıkları oyla ölçülebiliyor. Oysa kamu hizmetleri kar amacı güdülmeksizin,sosyal sorumluluk anlayışıyla yürütülüyor. Kamu hizmetini sunan kurumların hizmetkalitesinin ve söz konusu hizmetlerden yararlananların memnuniyetinin tespitiiçin modern yönetimler çok önemli. Anketimizde, Kızılırmak'taki resmi kurumların sunduğu hizmetlerin niteliğinin ölçülmesi ve halkın bu hizmetlerden duyduğu memnuniyet düzeyini ortaya koymayı amaçladık. Kızılırmak'ta hizmet sunan yönetici ve kurumların algılanma düzeylerinin ölçülmesini hedefledik."

Anket sonuçlarının Kızılırmak'ta vatandaşların kamu kurumlarına yaklaşımını gösterdiğini ifade eden Kütük, "Elde ettiğimiz verileri kurum müdürlerimizle değerlendirerek daha dikkatli ve vatandaş odaklı bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz" dedi.


"İLÇEDE YAŞAMAK İSTEMİYORLAR"

Anket sonuçlarını değerlendiren Kaymakam Kütük, Kızılırmaklıların büyük çoğunluğunun ilçede yaşamak istemediğinin belirlendiğini kaydetti. Ankete göre, Kızılırmak'ta yaşayanların yarısı kaymakamı tanıyor. İlçedeki memurların yüzde 87'si, kadınların büyük bölümü kaymakamı tanımıyor. Katılımcıların yüzde 67.5'i kaymakamın halka yaklaşımından memnun olduklarını, 79'u ise kaymakamlık yöneticileriyle rahatlıkla görüşebildiklerini ifade etti.

Ankete katılanların yüzde 80'i kaymakamlık personelinin kendilerine karşı nazik ve güleryüzlü davrandığını, 69'u dilek ve şikayetlerinin kaymakamlığa rahatlıkla iletebildiklerini, 66'sı da ilettikleri dilek, istek ve şikayetlerin kaymakamlık tarafından dikkate alındığını belirtti. Katılımcıların yüzde 64.7'si kaymakamlık duyurularını zamanında öğrendiğini söyledi. Yüzde 69'u kaymakamlık tarafından sunulan hizmetlerinyeterli olmadığını, daha iyileştirilmesi gerektiğini, 80.8'i ilçedeki sosyal ve kültürel etkinliklerin az olduğunu bildirdi.

Vatandaşların yüzde 83'ü, kaymakamlığın hizmet götürmede ayrımcılıkyapmadığını düşünüyor. Ankete katılarlar, ilçedeki önemli sorunları, su, temizlik, çevredüzenlemesi ve yol sıkıntısı olarak sıraladı. Devlet hastanesinin hizmetlerinden memnun olanların oranı yüzde 53 olarakkayda geçti. Katılımcılar, ilçede güvenlik önlemlerinin yeterli olduğunu, asayişsorunu bulunmadığını, polis ve jandarmayla iletişim problemleri yaşamadıklarınıkaydetti.

Ankete katılan erkekler emniyet, köy hizmetleri, adliye, trafik ve millieğitimde sorun yaşadıklarını, kadınlar ise hastane, belediye, tapu, tarımmüdürlüğü ve kaymakamlıkta sorun yaşadıklarını belirtti. Katılımcıların yüzde 67.5'i Kızılırmak'ta yaşamaktan memnun olmadıklarını, yüzde 26'sı da bu ilçede yaşamayı başkalarına tavsiyeedebileceğini bildirdi. Ankete katılanların yüzde 58.5'i çevre kirliliğinin önlenmesinde kaymakamlığın yeterli çabayı göstermediğini, 48.8'i de sağlık alanındakiçalışmalara daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?