7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Koçaş tepesine Validen inceleme

Çankırı İl Özel İdaresi tarafından ağaçlandırılan Atkaracalar ilçesi ile Kalfat köyü arasında bulunun Koçaş tepesinde Vali Şemsettin Uzun incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresi tarafından ağaçlandırılan Koçaş tepesinde Vali Şemsettin Uzun, Atkaracalar Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Çevre Orman Müdürü Necdet Demir incelemelerde bulundu.

Alanın ağaç dikmeye çok uygun olduğunu belirten Vali Uzun, ''Burada toprak çok güzel ve yeterli suyun olduğu da gözüküyor. Ağaçların çoğunluğu tutmuş. Az sayıda da olsa tutmayan ağaçların yerine yenilerini dikelim. Bu bölgenin acilen ağaçlandırılması gerekir. Az önce önümüzde keklikler uçtu sakın ha onları kimse vurmasın kuşlar tabiatın dengeleyici unsurları'' dedi.

2006 yılından bu yana ağaçlandırma çalışması devam eden yaklaşık 125 hektarlık alana bu yılda Özel İdare tarafından 60 bin adet 3+0 yaşlı çıplak köklü karaçam fidanı dikilerek yüzde 90 başarı sağlanan sahada yer yer görülen kurumalar nedeniyle fidanların yerine yenileri dikilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 10:01:43
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 10:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?