6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Köpek toplama ihalesi

Çankırı Belediyesi kent merkezindeki başıboş köpeklerin düzenli bir şekilde toplanabilmesi amacıyla ihale yoluyla hizmet satın almaya başladı.


Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihale ile belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içerisindeki başıboş köpekler konusunda uzman olan 2 görevli tarafından özel olarak dizayn edilmiş köpek toplama aracı ile kurallara uygun bir şekilde toplanarak belediyeye ait hayvan barınağında kontrol altında tutuluyor.


Konuyla ilgili bilgi veren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, başıboş sokak köpekleri ile mücadelenin bundan böyle daha profesyonel bir anlayışla ve uzmanlarca yürütüleceğini belirterek, "Köylerden ve kırsal bölgelerden getirilip kenar mahallelere bırakılan başıboş köpekler nedeniyle sık sık şikayetler alıyoruz. Sokak köpeklerinin çevreye zarar vermesini engellemek ve halk sağlığını tehdit etmemeleri için gerekli önlemleri alıyoruz. Köpeklerin yakalanması sırasında yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek için görevi bu işte deneyimli insanlara verdik. Toplanan köpekleri belediyemize ait hayvan barınağında kontrol altında tutuyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 15:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet adam IP: 78.161.47.xxx Tarih : 5.03.2008 23:39:01

çankırı belediyesinin bu yapmış oldugu hizmetten dolayı teprik ediyorum. çalışmalarınızda başarılar. bundan sonra sokak kedileri içinde böyle hizmetlerinizi bekliyorum.