8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

Korkutan yangın

Ömer Karaaslan’a ait olduğu öğrenilen hızar atölyesinde sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle bu sabaha karşı yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın Çankırı Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin tüm çabasına rağmen büyük bölümü yandıktan sonra kontrol altına alınabildi. Hızar atölyesinde bulunan talaş yığınının yoğun bir duman oluşturması söndürme çalışmalarını da güçleştirdi. Atölye sahibinin İl dışında olduğu öğrenilirken atölye bitişiğindeki dükkan sahipleri sağlam tomrukları kurtarabilmek için çalışmalara yardımcı oldular. Yanan atölyenin hemen bitişiğindeki Un Fabrikası ile Egepen Plastik doğrama atölyesi de yangın nedeniyle büyük bir tehlike atlattı. İtfaiye ekiplerinin bitişikteki binalara yangın sıçramaması için aldıkları önlemler daha büyük bir faciayı önledi.

Atölye binası ve içindeki biçme makineleri tamamen yanarken, içeride daha önce biçilmiş olan doğramalık keresteler de kül oldu. Ayrıca atölyenin önünde biçilmek üzere bekleyen yaklaşık 50 m3 çam kerestenin de büyük bir bölümü yanarak kullanılamaz hale geldi. Sabah saat 04.00 sıralarında çıktığı belirlenen yangın söndürme çalışmalarına Belediye Başkanı İrfan Dinç, Başkan Yardımcısı Dursun Baş, Emniyet Müdürü Vadi Çiçekli de katıldı. Emniyet Müdürü Çiçekli Vali Ali Haydar Öner’i yangınla ilgili olarak bilgilendirdi.

Yanan atölyedeki zararın yaklaşık 100 milyar lira dolayında olduğu belirtildi. Yetkililer yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediğini çalışmaların sürdürüldüğünü söylediler.

Sanayi Sitesinin sevilen esnaflarından olan Mustafa Karaaslan’a büyük geçmiş olsun diyoruz.

Çankırınınsesi
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 10:50:17
Güncelleme :21 Eylül 2004 Salı 10:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?