5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Kosovalı kursiyerlere sertifika

Çankırı Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen törende konuşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, 26 Kasım 2004’te Kosovalı 10 kursiyerle projelerinin ilkini başlattıklarını söyledi.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle gerçekleştirilen proje sayesinde Kosova ile dostluğun artacağını ifade eden Balcı, ’’Seçkin bir öğrenci grubunun eğitimi ile kalıcı ve sürekli bir eğitimin temeli atılmıştır. Bu projede Türk dilinin kullanılmasını sağladık. Arzumuz da bu bölgelerde Türk dilini yaygınlaştırmaktır’’ dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras da ’’Proje kapsamında eğitim alan Kosovalı gençlere sesleniyorum. Burada edindiğiniz bilgilerle başarılı olacağınıza inanıyorum’’ diye konuştu.

Kosovalı öğrenciler adına konuşma yapan Mücella Metekıran ise gazetelerdeki ilanlar üzerine programa müracaat ettiklerini belirterek, ’’Kosova’nın değişik yerlerinden 2 bayan, 8 erkek arkadaşımızla Türkiye’ye geldik. Bu proje sayesinde birçok yer gezdik. Amacımız Kosova’ya döndüğümüzde ülkemize yararlı bireyler olmaktır’’ dedi.

Konuşmaların ardından, eğitim programını başarı ile tamamlayan 10 Kosovalı öğrenciye sertifikaları verildi. Törene, TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner ve öğrenciler katıldı.

AA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 11:44:31
Güncelleme :17 Şubat 2005 Perşembe 11:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?