3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Köylülerden örnek hareket

KÖYLÜLERDEN KÖY YAŞAMINI ANLATAN MÜZE

Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı Kullar köyünde, köyde kullanılan kıyafetler ve tarım aletleri ve diğer eşyalar kullanılarak oluşturulan müze, büyük ilgi görüyor.

Kullar Köyü Muhtarı Ali Uzuntepe, çevre köylerden ve yaz aylarında köylerine gelen vatandaşların müzeye karşı ilgisi büyük olduğunu belirterek, "Uzun yıllar önce köyden ayrılmış vatandaşların köyü hiç görmeyen çocukları müzemize geliyor. Köy hayatını ve geçmiş yaşamları buradan öğreniyorlar'' dedi.

Muhtarlık ile Kullar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ortak çalışması sonucunda oluşturulan müzeye bir çok kişinin eski eşya ve kıyafetlerini bağışladığını söyleyen Uzuntepe, "Vatandaşlarımızın destekleri ile bağışlanan eserler, okul lojmanında sergilenmek üzere toplandı. Mayıs ayında açılışı yapılan müze, cansız mankenlerin üzerlerine giydirilen kıyafetlerle daha da ilgi çekici bir hale getirildi'' diye konuştu.

Köyde açılan müzenin Türkiye genelinde köy yaşamını anlatması açısından ses getireceğini belirten Uzuntepe, "Uzun yıllar şehirde yaşamış insanların köy yaşamını öğrenmeleri açısından müzemiz önemli bir yere sahip. Müzemizde çok eski tarihlere sahip tabancalar, yörede kullanılan kıyafetler, tabaklar ve bir çok eşya müzemizde yer alıyor'' dedi.

Uzuntepe, müzeyi gezmek isteyen herkesi köylerine davet etti.

KÖYLÜLERDEN KÖY YAŞAMINI ANLATAN MÜZE
KÖYLÜLERDEN KÖY YAŞAMINI ANLATAN MÜZE
İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2010 Cumartesi 15:29:02
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 09:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın özyılmaz IP: 195.175.19.xxx Tarih : 31.08.2010 11:15:11

MUHTARA VE KULLAR KÖYÜ SAKİNLERİNE TEŞEKKÜRLER GERÇEKTEN ÖRNEK BİR DAVRANIŞ ÇOK BEĞENDİM DARISI AYSEKİ KÖYÜNE TABİKİ NERDEE